Enschede bouwt verder aan netwerk Rondkomen

18 juli 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Rondkomen is niet voor iedereen even makkelijk. Wanneer je een inkomen hebt rond het wettelijk sociaal minimum, dan moet je heel goed met je geld om kunnen gaan om rond te komen.

Dan is er geen ruimte voor onvoorziene gebeurtenissen. En wanneer iemand in zijn of haar leven te maken krijgt met tegenslag, bijvoorbeeld een scheiding of ziekte, dan liggen schulden al snel op de loer. We weten dat het hebben van langdurige geldstress of schulden zorgt voor een vermindering van gezondheid zoals mensen die ervaren. In de eerste plaats mentaal, maar vaak werkt dat ook door in fysieke gezondheid. Ook in die van kinderen.

Niets om je voor te schamen

In Enschede praten we liever niet over armoede, maar over rondkomen met je inkomen. Niet om te ontkennen dat armoede bestaat, wel om meer mensen te bereiken. Woorden als schulden en armoede impliceren ‘schuld’ en hebben een negatieve lading. Terwijl iedereen wel eens niet rond kan komen. Dat is niets om je voor te schamen.

We hebben in Enschede verschillende regelingen én een groot netwerk aan partners met allerlei vormen van ondersteuning waar inwoners gebruik van kunnen maken als ze een steuntje in de rug nodig hebben. Bijvoorbeeld wanneer ze hun kinderen niet kunnen geven wat ze nodig hebben om mee te kunnen doen. Daar wil de gemeente, samen met alle partners in de stad, bekendheid aan geven.

Samen bereiken we meer

Gemiddeld 4 keer per jaar faciliteert gemeente Enschede een netwerkbijeenkomst voor maatschappelijk partners en andere geïnteresseerden rondom het thema Rondkomen met je Inkomen. Deze bijeenkomsten zijn een ontmoetingsplatform voor de partners. Hier delen zij kennis, dilemma's en opgaven en vinden ze elkaar voor betere ondersteuning aan inwoners van de stad.

De laatste netwerkbijeenkomst was op 29 juni. Bekijk het filmpje met de sfeerimpressie van de bijeenkomst.