Enschede doneert 1 euro per inwoner voor hulpverlening Turkije en Syrië

08 februari 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws
Advertentie GIRO 555 slachtoffers aardbeving

Met deze bijdrage ondersteunt Enschede concrete hulpacties, waaronder het op korte termijn beschikbaar stellen van 400 Sheltersuits.

Gemeente Enschede doneert 1 euro per inwoner voor de hulpverlening in de getroffen regio’s in Turkije en Syrië. Met deze bijdrage ondersteunt Enschede concrete hulpacties, waaronder het op korte termijn beschikbaar stellen van 400 Sheltersuits. Mede op verzoek van de Turkse en Syrische gemeenschap en in samenwerking met de Enschedese Sheltersuit Foundation doneert de gemeente deze 400 Sheltersuits voor de getroffenen in het aardbevingsgebied.

Het gemeentebestuur van Enschede is diep geraakt door het enorme leed, de grote omvang en de verschrikkelijke gevolgen van de aardbevingen. Burgemeester Roelof Bleker: “We betuigen ons medeleven aan alle inwoners die familieleden en vrienden hebben verloren door de aardbevingen in Turkije en Syrië. Onze gedachten gaan uit naar hen en naar onze inwoners die ongerust zijn over het lot van hun dierbaren. We zijn geraakt door de vele initiatieven om hulpgoederen in te zamelen voor de getroffenen.” De gemeente Enschede draagt hier ook aan bij door 1 euro per inwoner te doneren voor de hulpverlening in Turkije en Syrië.

400 Sheltersuits

In grote delen van het aardbevingsgebied in Turkije en Syrië is het op dit moment erg koud. De Enschedese Sheltersuit Foundation zet zich in om in samenwerking met diverse partners zo snel mogelijk 400 Sheltersuits bij de lokale hulpverleners te krijgen in het getroffen gebied. De Sheltersuit is ontworpen voor een koud klimaat. De Sheltersuit is een wind- en waterdichte jas die getransformeerd kan worden tot slaapzak. Het product wordt geleverd in een rugtas. De grote capuchon beschermt het gezicht tegen regen en sneeuw en heeft een geïntegreerde sjaal.

Giro 555 en Giro 7244

De Samenwerkende Hulporganisaties hebben Giro 555 geopend voor hulp aan de getroffenen in het aardbevingsgebied. Het Nederlands Rode Kruis heeft Giro 7244 geopend voor de hulp aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.