Enschede ondersteunt Dutch Innovation Foundation om innovatieve economie op de kaart te zetten

14 maart 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Het college van B&W heeft besloten om de Dutch Innovation Foundation eenmalig te steunen met een bedrag van 225.000 euro.

Het geld gaat naar de stichting die met onder andere de Dutch Innovation Days in een meerdaags evenement de Enschedese innovatieve economie op de kaart zet.

Dutch Innovation Days (DID) heeft als doel Enschede met een vuurzee aan ideeën op te laten lichten.  DID verbindt pioniers, ondernemers, talenten, creatieven, studenten en professionals uit heel Nederland. Als Architecten van de Toekomst vormen zij het creatieve fundament waarmee het ijzer van de toekomst wordt gesmeed. DID biedt een podium aan innovaties op het snijvlak van wetenschap, technologie en creativiteit uit heel Nederland, maar focust op die innovaties die in Enschede of Twente zijn ontstaan of die elders in de wereld door tukkers zijn gecreëerd. Door exposities, een conferentie, workshops en wunderkammers maken inwoners, talenten, bedrijven, investeerders, beleidsmakers en onderzoekers uit het hele land kennis met het Twentse ecosysteem voor innovatie.

Enschede als innovatiehoofdstad van Nederland

De stichting Dutch Innovation Foundation heeft de ambitie een landelijke community te creëren rondom Dutch Innovation door het organiseren van events, vernieuwende samenwerkingen, masterclasses en ontmoetingen. Startups, wetenschappers, investeerders, creatieven, ondernemers en talent verbinden met elkaar vanuit diverse disciplines en relevante sectoren op gedeelde missies. Peter Oosterwijk van Dutch Innovation Foundation: “We willen de wereld continu laten zien welke geweldige ideeën en innovaties in Enschede ontstaan. Hoe deze stad altijd de grenzen opzoekt en verder is dan vaak gedacht wordt. De stichting heeft de ambitie om de landelijke Dutch Innovation community door het gehele jaar met ondernemend Enschede in contact te brengen via events, projecten en masterclasses. Ook heeft de stichting als doel om landelijke investeringsfondsen te betrekken bij events, projecten en samenwerkingen. We stimuleren het ontstaan van kruisbestuivingen en staan voor de branding van Enschede als innovatiehoofdstad van Nederland. We zijn vereerd dat Gemeente Enschede ons in deze ambitie steunt door middel van een incidentele subsidie. Daarmee wordt het mogelijk om een organisatie en het event de Dutch Innovation Days op te zetten. Samen zetten we het vernuft van Enschede op de kaart.”

Meer trots creëren 

Wethouder Jeroen Diepemaat benadrukt het belang van de Dutch Innovation Foundation: “Enschede heeft veel te bieden op het gebied van technologie en innovatie. Toch merken we dat onze stad te weinig naar buiten treedt. We willen meer trots creëren door onze bedrijven en onze pioniers vaker in het zonnetje te zetten en met elkaar en de rest van Nederland in contact te brengen. We hebben de ambitie om bedrijven zichtbaarder te maken voor talent, investeerders en personeel. DID heeft aangetoond hier goed in te slagen. Door nu eenmalig 225.000 euro beschikbaar te stellen willen we de stichting Dutch Innovation Foundation de kans geven zich verder door te ontwikkelen.”

Derde editie op 11, 12 en 13 mei 2023

De derde editie van de Dutch Innovation Days vinden dit jaar plaats op 11, 12 en 13 mei. Het innovatiefestival bestaat dit jaar uit een conferentie, workshops, een expositie en zeven ‘Wunderkammers van de 21e eeuw’. De conferentie vindt plaats in de grote kerk, Concordia en het Wilminktheater. Connect-U, het oude V&D-gebouw en de Oude Markt vormen het decor voor tal van innovaties. Onder andere kunstenaar en cartografe van de toekomst Carlijn Kingma, natuurkundige en presentatrice Anna Grimbrère, techondernemer en zelfverklaarde nerd Alexander Klöpping, techmiljardair Ali Niknam, Vegan Cowboy Hille van der Kaa, robotengineer en kunstenaar Edwin Dertien, wetenschapsjournalist Rob van Hattum, natuurkundige Rasa Muller en vele anderen delen hun inspiratie, verwondering en kennis met de bezoekers.

Ga voor meer informatie naar www.did.nl