Enschede ontvangt ruim 2,2 miljoen voor versnelde bouw sociale huurwoningen

20 december 2022
Uitgelicht Nieuws

De gemeente Enschede heeft € 2.292.000,- ontvangen van de Rijksoverheid voor het versneld bouwen van ongeveer 190 woningen in het sociale en middensegment.

Op 15 december heeft minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening De Jonge bekend gemaakt dat 29 gemeenten financiële ondersteuning krijgen voor woningbouwprojecten die bijdragen aan de versnelling van tijdelijke huisvesting. Dit is de tweede bekendmaking in het kader van de Stimuleringsregeling Flex- en Transformatiewoningen van in totaal € 100 miljoen waarmee meer dan 8.300 woningen worden gerealiseerd.

Versneld bouwen

Gemeente Enschede, SJHT en De Woonplaats slaan de handen in één om de druk op de woningmarkt te verlichten. Dit doen ze door binnen twee jaar ongeveer 190 extra woningen toevoegen aan het sociale en middensegment. Dit betekent dat iedereen in Enschede een gelijke kans krijgt voor passende woonruimte binnen een korte tijd. Daarom worden de woningen gebouwd op vier locaties, verspreid door de gehele stad. Waar het normaal gesproken gemiddeld vijf tot tien jaar duurt om nieuwe woningen te bouwen, kunnen we door het experiment ‘innovatieve duurzaamheid’ dit proces enorm versnellen. 

De nieuwe woningen komen aan de Ekersdijk, Fazantstraat, Het Stroink en de Paulus Moreelsestraat. In 2023 wordt er gestart met de nieuwbouw van de eerste woningen. Het totale project omvat onder meer een seniorenhof, nieuwe woningen voor jongeren en studenten en zowel grondgebonden woningen als appartementen. Meer informatie over dit project is te vinden op www.enschede.nl/versneldbouwen. 

Dubbel goed nieuws

Eerder werd ook al bekend gemaakt dat Enschede 3 miljoen euro ontvangt voor nieuwbouw op het Eschmarkerveld. Daar komen 650 woningen in een wijk met verschillende typen woningen. Wethouder wonen Jeroen Diepemaat is blij met de woningbouwgelden uit Den Haag: “Al met al hebben we afgelopen week dus meer dan 5 miljoen euro subsidie binnengesleept om te bouwen voor alle doelgroepen, verspreid door onze hele stad. Dit is belangrijk want zo verlichten we de druk op de woningmarkt en creëren we extra woonruimte om talent aan te trekken en vast te houden.”