Informatie voor scholen

Op deze pagina kunnen (vertegenwoordigers van) scholen informatie vinden over hoe zij kunnen bijdragen in een veilig verloop van de jaarwisseling

Vuurwerkveiligheidspakketjes

Onderdeel van voorlichting op scholen vormt het uitdelen van 2.500 vuurwerkveiligheidspakketjes aan bovenbouwgroepen van verschillende basisscholen in Enschede. Deze bestaan uit een vuurwerkbril, aansteeklont, oordopjes, een opruimzak en een instructiekaart. Op de instructiekaart wordt aandacht geschonken aan wet- en regelgeving, veiligheid en omgeving.

Het doel van de pakketjes is dat wanneer er vuurwerk wordt afgestoken, dit veilig gebeurt en met aandacht voor een ander.

Het is voor de komende jaarwisseling niet mogelijk om deze pakketjes aan te vragen. Hou deze website in de gaten voor verdere informatie over het aanvragen/uitdelen. 

Posters

In alle middelbare scholen hangen posters aan de prikborden met bijvoorbeeld “Oud en Nieuw vier je met beide handen” en “… met hart voor dieren”. 

HALT

Stichting HALT geeft ieder jaar rond deze tijd voorlichting op scholen over sociaal en veilig gebruik van vuurwerk. Zij delen dit jaar ook veiligheidspakketjes uit en nemen in hun verhaal de verschillende soorten vuurwerkvrije zones mee.

Brief aan ouders/verzorgers

Scholen kunnen gebruik maken van onderstaande standaardbrief om ouders/verzorgers te informeren over het veilig afsteken van vuurwerk. 

BestandBrief scholen aan ouders verzorgers.docx