Vieren in kleine kring

Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. De druk op de zorg neemt nog maar weinig af. Dagelijks worden nog gemiddeld 24 mensen op de intensive care opgenomen. Daarom moeten we de gedeeltelijke lockdown blijven voortzetten, ook tijdens de feestdagen. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over coronamaatregelen tijdens de feestdagen.

Enschede lights up

De coronacrisis maakt ons echter ook creatief. Tijdens de jaarwisseling kunnen alle inwoners van Enschede daarom vanuit hun eigen huis, tuin of balkon genieten van een mooi lichtspel. Dit jaar komt er namelijk vanaf de Alphatoren een kleurrijk lichtspel. 

Om dit bijzonder rare jaar af te sluiten organiseren Gemeente Enschede en Enschede Promotie een lichtspel waar alle inwoners van kunnen genieten. Het lichtspel start om 22:30 uur op oudejaarsavond. De lichten zorgen om iets voor de jaarwisseling voor een aftelmoment en tegen 00:00 uur worden lichtstralen en laserstralen afgewisseld om te zorgen voor een fantastisch lichtspel. De lichten branden tot 01:30 uur.

Het lichtspektakel is het mooist op afstand. Hierdoor hoef je jouw huis of tuin niet te verlaten en kan iedereen op een veilige manier én toch een beetje samen genieten van de jaarwisseling. Wanneer er te veel mist is op oudejaarsavond, komt het lichtspel niet tot haar recht en zal deze niet doorgaan.