Enschedese stadsbank schittert vanaf vandaag in Münster

16 november 2022
Uitgelicht Nieuws
Klaus Rosenau en Ben Sanders op het bankje

Ontdek een stukje Enschede in onze partnerstad Münster!

Een tip voor Enschedeërs die in de kersttijd naar Münster afreizen: sinds vandaag is er een stukje Enschede in Münster te ontdekken! De klassieke stadsbank die Enschede aan Münster schonk bij het aangaan van de stedenband in 2021 is sinds vandaag in Münster te bewonderen. Münster schonk ook een typisch Münsterse promenadebank aan Enschede. Die is sinds oktober te bewonderen aan de Boulevard 1945.  

Burgemeester van Münster, Klaus Rosenau, onthulde vanmiddag de stadsbank. Een kleine delegatie uit Enschede was hierbij aanwezig. De bank is te vinden op de Harsewinkelplatz in de Altstadt.  

De bankjes staan symbool voor de verbinding tussen beide steden 

Burgemeester van Münster, Klaus Rosenau: “Vandaag werd een stukje van Enschede naar ons in Münster gebracht. De bankjes die beide steden aan elkaar schonken staan voor de goede en lange vriendschap tussen beide steden. Een vriendschap die nu zelfs als een klein detail in beide stadsgezichten te zien is. We vieren de stedenband die alweer een jaar bestaat en kijken uit naar nog vele jaren van levendige maatschappelijke uitwisseling.”

Ben Sanders, plaatsvervanger van de burgemeester van Enschede: “Er liggen veel kansen om de samenwerking tussen beide steden te intensiveren. Juist omdat de partnersteden maar een uur rijden van elkaar afliggen. Sinds kort bestaat er bijvoorbeeld ook een partnerstadvereniging tussen Enschede en Münster. In deze vereniging komen Enschedeërs en Münsteranen samen om activiteiten te organiseren. Dit is een fantastisch initiatief dat leidt tot nog meer contacten over en weer.”