€ 50.000,- voor de uitvoering van de beste ideeën

01 februari 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Heeft u een idee dat Enschede Zuid mooier, leuker, veiliger of socialer maakt? Dan maakt u nu een goede kans om uw idee werkelijkheid te laten worden.

Er is € 50.000,- beschikbaar. En dat mag helemaal op! Ook in de afgelopen jaren was geld beschikbaar. Hier konden bewoners hun ideeën al mee uitvoeren. Enkele voorbeelden: aanschaf van 2 rolstoelfietsen, de interactieve voetbalmuur bij de Magneet, de HWS Zuidrun, een Muziekfestival, sportdagen en theater.

Voorwaarden

U mag van alles bedenken, maar er zijn wel voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde is dat alle inwoners van Enschede Zuid er iets aan hebben. Ook vragen we u om mee te helpen bij de uitvoering van uw idee. En als het gaat over een bepaalde plek in de buurt moeten de buurtbewoners het ermee eens zijn.

Hoe werkt het

  1. Van 30 januari tot en met 26 februari 2024 kunnen alle inwoners van Enschede Zuid ideeën bedenken. Insturen van de ideeën kan via de website stemvanenschede.nl/zuid.
  2. Een commissie (bestaande uit bewoners) kijkt of de ideeën aan de voorwaarden voldoen en haalbaar zijn. Is dit het geval, dan gaan deze ideeën door naar de stemronde. 
  3. Van 19 maart tot 8 april kunnen alle inwoners stemmen op de ideeën die ze het beste vinden.
  4. De ideeën met de meeste stemmen voeren we samen met de bedenker uit!

Liever niet online? Kom langs!

Stuurt u uw idee liever niet in via de tablet of computer? Kom dan langs. Op de volgende dagen zit er iemand voor u klaar:

  •  elke maandag van 14.00 tot 17.00 uur bij de Wijkwijzer in wijkcentrum De Magneet.
  • elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in De Magneet tijdens het spreekuur van de wijkraad Wesselerbrink.
  • elke dinsdagochtend en woensdagmiddag in de bibliotheek Zuid tijdens het spreekuur van Informatiepunt Digitale Overheid.

Op 8 februari en 28 maart helpen we u ook tijdens de markt bij winkelcentrum Zuid.