Feestelijke opening Cruyff Court Tuindorp

01 november 2017

Op 2 november wordt het Cruyff Court naast speeltuin Tuindorp (Vlierstraat) feestelijk ge(her)opend.

Het Cruyff Court heeft een nieuwe kunstgrasmat gekregen en het krijgt een andere naam. De opening is van 15.00 – 17.30 uur en iedereen is van harte welkom.

Na het officiële moment van ondertekenen van het convenant door de samenwerkingspartners wordt het veld in gebruik genomen en wordt er voor de kinderen een voetbaltoernooi georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen.

Er is een speciale gast bij de opening. Zijn naam is vanaf 2 november aan dit Cruyff Court verbonden: Karim el Ahmadi, aanvoerder van landskampioen Feyenoord en voormalig bewoner van Enschede Zuid.  

Het Cruyff Court is een veilige plek waar jongeren vrij kunnen spelen en die uitdaagt tot bewegen. Maar het is ook een podium voor de jeugd waar ze leren over o.a. respect, waar ze vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en te verliezen.

De nieuwe kunstgrasmat is mede mogelijk gemaakt door Cruyff Foundation en Gemeente Enschede. Het Cruyff Court Karim el Ahmadi convenant wordt getekend door Gemeente Enschede, Sportaal, Bonhoeffer, Ai1S de Zuidsprong, Alifa, FC Twente Scoren in de Wijk en Stichting Enschedese Speeltuinen

.