Feestelijke opening Leefstijlportaal in ziekenhuis

05 oktober 2022
Nieuwsoverzicht
Bas Morsink, Jurgen van Houdt en Joyce Berger bij het Leefstijlportaal

Op 29 september werd het Leefstijlportaal in Medisch Spectrum Twente geopend door wethouder Jurgen van Houdt samen met lid van raad van bestuur MST Joyce Berger en directeur van Sportaal Bas Morsink.

Het Leefstijlportaal is een plek waar patiënten, bezoekers én medewerkers een eerste stap kunnen zetten naar een gezondere leefstijl. Een gezonde(re) leefstijl is heel belangrijk. Inwoners kunnen tijdens het inloopspreekuur geheel vrijblijvend langskomen om vragen over gezonde leefstijl en/of bewegen te stellen aan de beweegmakelaar of leefstijlcoach. De leefstijlcoach of beweegmakelaar biedt een luisterend oor, denkt mee en verwijst afhankelijk van wat nodig is door naar bijvoorbeeld een wandelgroep in de wijk of een sportvereniging,

Het Leefstijlportaal is een samenwerking tussen Sportaal, het ziekenhuis en een betrokken gemeente om de hulpvraag zo dicht mogelijk bij de mensen in de omgeving te beantwoorden.

Iedereen is welkom voor een gesprek met de beweegmakelaar of leefstijlcoach. Dit kan met maar ook zonder afspraak, geen vraag is te gek. Kijk voor een compleet overzicht van de locaties op www.sportaal.nl/leefstijl.