Fietsbrug Lambertus Buddestraat maakt F35 bijna compleet

07 november 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november plaatst Strukton Civiel de fietsbrug over de Lambertus Buddestraat.

De Lambertus Buddestraat blijft tussen de Parkweg en Spoordijkstraat dicht tot en met 17 november. De fietsbrug wordt dan verder geïnstalleerd en vastgezet. 

In juli werd aan de Tubantiasingel de eerste fietsbrug geplaatst. De 2 fietsbruggen, en het fietspad ertussenin, maken van de F35 een directe verbinding tussen station Enschede en station Hengelo. Naar verwachting is de F35 voor de Kerst fietsklaar, en in het voorjaar echt af. 

Stalen brugdek in 1 stuk geplaatst  

Het stalen brugdek bestaat uit 1 groot stuk. Onderdeel van de brug zijn ook al het leuningwerk, coating en de verlichting. De grote stalen brug is 46 meter lang, 5,5 meter breed en weegt ruim 107.000 kilo. Zaterdagavond laat vertrekt de brug vanaf de fabriek in Almelo op transport en wordt via de A35 naar de plaats van bestemming aan de Lambertus Buddestraat gereden. De rit duurt 4 uur. De brug wordt daarna met een grote kraan op de plek gelegd. Het plaatsen van een tussensteunpunt gebeurt overdag al.

Lambertus Buddestraat dicht tot en met 17 november 

De fietsbrug wordt de week na plaatsing afgebouwd. De Lambertus Buddestraat is dan ter hoogte van de brug voor alle verkeer dicht. De omleidingsroutes staan langs alle wegen richting de Lambertus Buddestraat.

Veiliger voor fiets én auto 

De fietsbruggen en het verhoogde fietspad leiden veel fietsverkeer straks over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel heen. Dat betekent dus minder fietsers die vanaf de Spoordijkstraat deze straten oversteken. Dat is veiliger voor de fietsers van en naar het centrum, maar ook voor de automobilisten op de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel.