Fietsbrug Tubantiasingel wordt vannacht op F35 geplaatst

21 juli 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

In de nacht van vrijdag 21 juli op zaterdag 22 juli plaatst Strukton Civiel de fietsbrug over de Tubantiasingel. De Tubantiasingel blijft tot en met 28 juli dicht om de fietsbrug verder te installeren en vast te zetten.  

Later dit jaar wordt nog een tweede fietsbrug geplaatst, over de Lambertus Buddestraat. Deze wordt naar verwachting in november geïnstalleerd. Deze 2 viaducten, en het fietspad ertussenin, maken van de F35 een directe verbinding tussen station Enschede en station Hengelo. 

Stalen brugdek in 1 stuk geplaatst

Het stalen brugdek bestaat uit 1 groot stuk. Onderdeel van de brug zijn ook al het leuningwerk, coating en de verlichting. De grote stalen brug is 35 meter lang, 5 meter breed en weegt ruim 91.000 kilo. Vrijdagavond laat vertrekt de brug vanaf de fabriek in Almelo op transport en wordt via de A35 naar de plaats van bestemming aan de Spoordijkstraat gereden. De rit duurt 3 uur. De brug wordt daarna met een grote kraan op de plek gelegd. Tijdens het inhijsen is er geen ruimte voor toeschouwers.

Tubantiasingel dicht tot en met 28 juli

De fietsbrug wordt de week na plaatsing afgebouwd. De Tubantiasingel is dan ter hoogte van het viaduct dicht. Omrijden kan via de Parkweg, Prinsessetunnel en Lambertus Buddestraat.

Veiliger voor fiets én auto

De fietsbruggen en het verhoogde fietspad leiden veel fietsverkeer straks over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel heen. Dat betekent dus minder fietsers die vanaf de Spoordijkstraat deze straten oversteken. Dat is veiliger voor de fietsers van en naar het centrum, maar ook voor de automobilisten op de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel.