Fietspad F35 - Lambertus Buddestraat – Tubantiasingel

Fietsers kunnen vanaf begin 2024 via de F35 rechtstreeks van station Hengelo naar station Enschede. De werkzaamheden aan de F35 duren van november 2022 tot voorjaar 2024.

Twee fietsbruggen en een verhoogd fietspad 

We bouwen 2 fietsbruggen: over de Lambertus Buddestraat en over de Tubantiasingel. 
Tussen de 2 fietsbruggen komt een verhoogd fietspad langs de Spoordijkstraat. Dat fietspad ligt op gelijke hoogte met het treinspoor. Dat is veiliger voor fietsers én automobilisten. Want er steken straks minder fietsers de Lambertus Buddestraat en Tubantiasingel over. 

Planning

De komst van 2 fietsbruggen en een verhoogd fietspad vraagt veel voorbereiding. 

We werken op de volgende plekken: 

  • Spoordijkstraat tussen Lambertus Buddestraat en Tubantiasingel: we plaatsen wanden om het verhoogde fietspad aan te leggen. Fietsers moeten omfietsen via Rigtersbleek Zandvoort – Richtersweg. Voor auto’s geldt eenrichtingsverkeer. Dit geldt tot eind 2023.
  • Fietspad Spoordijkstraat richting centrum aan de kant van Twekkelerveld (parallel aan spoorviaduct). Van maandag 23 januari 2023 tot en met eind 2023. 
  • Lambertus Buddestraat: van maandag 6 februari 2023 tot en met vrijdag 3 maart 2023. 
  • Plaatsen fietsbruggen Lambertus Buddestraat en Tubantiasingel: Waarschijnlijk voorjaar en najaar 2023. De werkzaamheden duren een week per brug.

Omleidingen tijdens werkzaamheden Lambertus Buddestraat en Spoordijkstraat

Welke omleidingen er zijn voor automobilisten en fietsers.

Omleidingen voor automobilisten

De Lambertus Buddestraat is gesloten voor verkeer vanaf de Westerval - Parkweg richting GJ van Heekstraat. Omrijden kan via de Kanaalstraat - Auke Vleerstraat of via de Parkweg - Tubantiasingel. Op de Spoordijkstraat geldt eenrichtingsverkeer vanaf de Tubantiasingel richting Lambertus Buddestraat.

Omleidingen voor fietsers

Vanuit de richting Twekkelerveld kunt u oversteken via de nieuwe kruising Spoordijkstraat – Lambertus Buddestraat. U fietst dan richting Rigtersbleek – Zandvoort. De omleidingen staan langs alle straten richting de Lambertus Buddestraat en Spoordijkstraat aangegeven.

Hoe het eruit komt te zien

Er komt een op- en afrit voor fietsers bij de Tubantiasingel. Ook komt er een trap met fietsgoot bij industrieterrein Rigtersbleek – Zandvoort. Fietsers kunnen dus ook tussendoor de F35 op en af. 

Meer informatie

U leest meer over fietspad F35 en waarom deze wordt aangelegd op de pagina Fietspad F35.