Fietspad F35 - Lambertus Buddestraat – Tubantiasingel

Fietsers kunnen vanaf begin 2024 via de F35 rechtstreeks van station Hengelo naar station Enschede. De werkzaamheden aan de F35 duren van november 2022 tot voorjaar 2024.

Twee fietsbruggen en een verhoogd fietspad 

We bouwen 2 fietsbruggen: over de Lambertus Buddestraat en over de Tubantiasingel. 
Tussen de 2 fietsbruggen komt een verhoogd fietspad langs de Spoordijkstraat. Dat fietspad ligt op gelijke hoogte met het treinspoor. Dat is veiliger voor fietsers én automobilisten. Want er steken straks minder fietsers de Lambertus Buddestraat en Tubantiasingel over. 

Planning

De komst van 2 fietsbruggen en een verhoogd fietspad vraagt veel voorbereiding. 

We werken op de volgende plekken: 

  • Inhijsen fietsbrug Tubantiasingel: van vrijdag 21 juli op zaterdag 22 juli 2023. 
  • Vastmaken en afbouwen fietsbrug: Tubantiasingel gesloten van vrijdag 21 juli tot en met vrijdag 28 juli 2023.
  • Fietspad F35 tussen de Toekomststraat en de Lambertus Buddestraat: het fietspad blijft afgesloten tot de brug op zijn plek ligt en het nieuwe fietspad in gebruik is.
  • Fietspad Spoordijkstraat richting centrum aan de kant van Twekkelerveld (parallel aan spoorviaduct): van maandag 23 januari 2023 tot en met eind 2023. 
  • Plaatsen fietsbrug Lambertus Buddestraat: waarschijnlijk november 2023. De werkzaamheden duren een week.

Omleidingen tijdens werkzaamheden Tubantiasingel

Welke omleidingen er zijn voor automobilisten en fietsers.

Omleidingen voor automobilisten

De Tubantiasingel is gesloten voor verkeer ter hoogte van het viaduct met de Parkweg. Omrijden kan via de Prinsessetunnel of de Lambertus Buddestraat.

Omleidingen voor fietsers

Vanuit de richting Twekkelerveld kunt u via de Lambertus Buddestraat of de Prinsessetunnel op de Parkweg komen. Ook kunt u via Rigtersbleek – Zandvoort en de Richtersweg oversteken naar Schuttersveld. En daar het fietspad richting het station nemen. De omleidingen staan langs alle straten richting de Tubantiasingel aangegeven.

Hoe het eruit komt te zien

Er komt een op- en afrit voor fietsers bij de Tubantiasingel. Ook komt er een trap met fietsgoot bij industrieterrein Rigtersbleek – Zandvoort. Fietsers kunnen dus ook tussendoor de F35 op en af. 

Meer informatie

U leest meer over fietspad F35 en waarom deze wordt aangelegd op de pagina Fietspad F35.