Fietstocht Enschede – Münster “op weg naar vrede” – fietst u mee?

29 maart 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws
Fietsers

Partnersteden Enschede en Münster organiseren samen de fietstocht ‘Op weg naar Vrede – auf dem Weg zum Frieden’ in het kader van 375 jaar Vrede van Münster.

Fietsliefhebbers opgelet! Op 30 april kunt u meedoen aan een bijzondere grensoverschrijdende fietstocht tussen Enschede en Münster. De fietsroute is in totaal 90 kilometer. U fietst in een gemengde groep van inwoners uit Enschede (en omstreken) én Münster door het prachtige landschap van Overijssel en het Münsterland. Andreas Bittner (ADFC Tourguide) begeleidt de groep fietsers: onderweg zijn er allerlei bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken. 

Samen fietsen we ‘op weg naar vrede’. De tour eindigt bij de vredeszaal in Münster, waar 375 jaar geleden de Vrede van Münster werd getekend: het begin van de Nederlandse staat.  

Bezienswaardigheden 

Onderweg stoppen we o.a. bij Wasserschloss Haus Welbergen. Ook bezoeken we in Münster het Haus der Niederlande. Hier vergaderde 375 jaar geleden de Nederlandse delegatie tijdens de onderhandelingen voor de Vrede van Münster… 

Extra informatie: 

  • Datum: zondag 30 april 2023. We vertrekken vanuit Enschede om 10 uur vanaf het Centraal Station bij de bussen. 
  • De deelnemers uit Münster komen ’s ochtends vanuit Münster naar Enschede. Samen fietsen we vervolgens van Enschede naar Münster. Rond 19 uur rijden we vanaf het prachtige Raadhuis in Münster met een (gratis) bus terug naar Enschede. De bus heeft een aanhanger voor fietsen. 
  • De gemiddelde snelheid tijdens de fietstocht is 16 km/u. 
  • U krijgt een broodje voor onderweg. Bij aankomst krijgt u soep en een belegd broodje. 
  • Onderweg zijn er pauzes 
  • U hoeft niet inwoner van Enschede te zijn om mee te mogen doen. Iedereen is welkom. 
  • De fietstocht en bustocht zijn geheel verzorgd en gratis. U heeft geen kosten. 
  • Er kunnen maximaal 30 fietsers deelnemen. 15 uit Nederland en 15 uit Duitsland.  VOL = VOL. 

Inschrijven:

Inschrijven kan tot en met 22 april via het e-mailadres: duitslandagenda@enschede.nl 

Vragen? 

Heeft u verdere vragen over deze fietstocht? Neem dan contact op met René Bogaarts van de gemeente Enschede via duitslandagenda@enschede.nl  

Achtergrond informatie

Onze partnerstad Münster viert dit jaar 375 jaar Vrede van Münster en Vrede van Westfalen. Dit kroonjaar wordt groots gevierd met allerlei activiteiten voor inwoners. De fietstocht ‘op weg naar vrede’ van Enschede naar Münster is daar een onderdeel van en sluit zo aan bij deze viering. Doel van de fietstocht is inwoners van beide kanten de grens met elkaar in contact te brengen. De fietstocht eindigt bij de vredeszaal in Münster waar we samen even stilstaan bij onze vrede.