FIXbrigade Energieloket Enschede helpt inwoners met gratis energiebesparende maatregelen

01 mei 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws
medewerkers van FIXbrigade achter hun bestelwagen

Inwoners van Enschede met een slecht geïsoleerde woning (energielabel D of lager) kunnen vanaf nu een afspraak maken met de FIXbrigade van Energieloket Enschede.

 De FIXbrigade helpt inwoners aan huis met kleine energiebesparende maatregelen. De hulp van de FIXbrigade is voor inwoners gratis. Net als de materialen die ze gebruiken.  

De FIXbrigade is een landelijk initiatief dat nu ook in Enschede van start is. De FIXbrigade komt met 2 personen bij inwoners thuis langs voor een bezoek van 1,5 tot 2 uur. Ze lopen met de bewoners door de woning en geven advies over hoe ze hun huis beter kunnen isoleren. Gaat het daarbij om eenvoudige maatregelen, zoals het aanbrengen van ledlampen, tochtstrippen en radiatorfolie, dan wordt dit direct door de FIXbrigade gefixt. De materialen die gebruikt worden zijn voor de inwoner gratis. 

Energiearmoede is een sterk groeiend maatschappelijk probleem. “Met de hoge energieprijzen is het verminderen van energieverbruik essentieel”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. “Wie nu aan de slag gaat met het aanbrengen van energiebesparende maatregelen, ervaart daar komend najaar/winter de voordelen van: meer wooncomfort en een lagere energierekening. We helpen met de FIXbrigade inwoners een stap in de goede richting.” 

Wie meer wil weten over de FIXbrigade of meteen een afspraak wil maken kan dat doen via www.energieloket-enschede.nl/fixbrigade. U kunt een afspraak plannen op een moment dat het zelf uitkomt.