Geld voor dagelijkse dingen

Kleding, boodschappen of een laptop voor uw kind voor school. Noodzakelijke uitgaven, maar soms te duur. In Enschede zijn organisaties die u hierbij kunnen helpen.

U moet leven van een klein inkomen

U heeft een klein inkomen en heeft moeite met het betalen van uw dagelijkse uitgaven. Bekijk voor tips en informatie Rondkomen met uw inkomen.

U heeft geen geld voor activiteiten van uw kind

U wilt uw kind het beste bieden. Met een klein inkomen kunnen activiteiten van uw kind te duur zijn. Het Kindpakket kan een oplossing bieden. Bijvoorbeeld bij een computer, fiets, schoolspullen, sport of bijles. Het Kindpakket is bedoeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. De regels kunnen per aanvraag verschillen. Bekijk het Kindpakket.

U hebt hulp van de voedselbank nodig

De voedselbankexterne-link-icoon helpt u wanneer u moeite heeft om elke dag een complete maaltijd te maken. U kan via de Wijkwijzer een aanvraag doen voor hulp. Wordt uw aanvraag goedgekeurd, dan krijgt u voor een bepaalde tijd een voedselpakket aangeboden. Een vrijwilliger van de Wijkwijzer kan u hierover meer vertellen.

U hebt hulp van de kledingbank nodig

Voor een bezoek aan de kledingbankexterne-link-icoon moet u een aanvraag indienen. Als de kledingbank uw aanvraag goedkeurt, mag u 2 keer per jaar kleding uitzoeken. Dit kan voor uzelf en uw gezin. Voor de beoordeling van uw aanvraag kijkt de kledingbank naar uw inkomen. U heeft daarom hulp nodig van een professionele medewerker. De Wijkwijzer brengt u met de juiste medewerker in contact. Dit is bijvoorbeeld:

  • Een medewerker van de wijkwijzer
  • Iemand van het Budget Advies Team (BAT)
  • De wijkcoach
  • Uw bewindvoerder
  • Iemand van het Formulieren Adviespunt

Het Budget Advies Team is ook aanwezig bij de Wijkwijzer

Contact met de Wijkwijzer

Bel met 053 - 481 79 00, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Of kom langs bij een Wijkwijzer bij u in de buurt.