Gemeente Enschede organiseert participatieavonden voor Duurzaamheidsroute A35

09 oktober 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

De gemeente Enschede werkt samen met Rijkswaterstaat aan het landelijke pilotprogramma 'hernieuwbare energie langs rijkswegen'. Enschede onderzoekt welke kansen er zijn om zonne-energie op te wekken langs de A35 en een deel van de A1.

Waarom de Duurzaamheidsroute A35?

Door de opwek van zonne-energie draagt de gemeente Enschede bij aan de energietransitie. En maken we de weg vrij voor innovatieve oplossingen op het gebied van duurzame energie. Daarnaast biedt het programma kans voor werkgelegenheid. Ook draagt het bij aan de landelijke doelstelling om in de nabije toekomst onze energie volledig op te wekken met hernieuwbare bronnen.

Participatie en betrokkenheid

De gemeente Enschede hecht veel waarde aan de betrokkenheid van haar inwoners en andere belanghebbenden. Wethouder Niels van den Berg: “We willen een breed draagvlak creëren en ervoor zorgen dat de Duurzaamheidsroute A35 een project wordt waar de inwoner van Enschede trots op kan zijn.” 

In oktober staan er daarom drie participatieavonden op de agenda. Inwoners en bedrijven kunnen dan hun wensen, behoeften en ideeën delen over de Duurzaamheidsroute. Er is ruimte om mee te praten over hoe de A35 er straks uitziet. En er tijd ingepland om in gesprek te gaan over de financiële participatie. 
 

Meer informatie vindt u op onze pagina over de Duurzaamheidsroute