Gemeente Enschede stimuleert culturele creativiteit met ruime subsidiekansen

07 augustus 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Nieuwe culturele initiatieven in Enschede, opgelet!

De gemeente Enschede heeft goed nieuws voor alle culturele organisaties en creatieve geesten. Het budget voor culturele activiteiten in 2023 is eenmalig verhoogd met €150.000,-. Speciaal om sprankelende en vernieuwende projecten te ondersteunen. We zien graag bruisende ideeën voor 2023 tegemoet die onze stad op cultureel vlak nog kleurrijker maken. 

Ben jij een culturele organisatie die vernieuwend denkt en dit kan vertalen in een project in 2023? Of heb je een creatief project voor 2023 in gedachten dat de zintuigen prikkelt en mensen samenbrengt? Grijp dan nu je kans. De subsidieregeling voor culturele activiteiten biedt voor verschillende culturele projecten mogelijkheden om subsidie aan te vragen. 

Wat er nodig is om deze kans te verzilveren

Een goed uitgewerkt projectplan is belangrijk bij het indienen van de aanvraag. Geef een duidelijke omschrijving van jouw organisatie en de spraakmakende activiteit die je in 2023 nog wilt organiseren. Zorg ervoor dat je jouw aanvraag zo snel mogelijk indient, want de behandeling is op volgorde van binnenkomst en de aanvraag moet minimaal 8 weken vóór de start van jouw activiteit – dus sowieso voor 1 november - bij ons binnen zijn.

Enschede gelooft in samenwerking en cultureel ondernemerschap 

Dus laat zien dat je er niet alleen voor staat. Dit doe je door te laten zien dat jouw ideeën worden gesteund door anderen. Of dit nu financieel of in natura is. Samen zorgen we ervoor dat nieuwe, interessante ideeën in de (culturele) praktijk gebracht kunnen worden.

Deel jouw resultaten

Enschede is nieuwsgierig naar het resultaat van jouw bruisende activiteit. We willen graag weten hoe jouw project de harten van het publiek verovert. Wie weet komen we zelf een kijkje nemen, want we zijn heel blij met de mogelijkheden die deze subsidieronde aan het culturele veld en Enschede gaat brengen!

Deze initiatieven gingen jou voor

Benieuwd naar inspirerende ideeën? Kijk bijvoorbeeld naar de succesvolle projecten die voorafgingen aan deze subsidieronde. Denk aan de opzet van een boeiende wekelijkse podcast over culturele broedplaatsen. Culturele avonden met workshops op verschillende locaties zijn ook een succes gebleken. Of denk aan theatergezelschappen die indrukwekkende voorstellingen hebben gemaakt over maatschappelijke thema’s en zo discussies op gang brengen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die de subsidieregeling biedt.

Vraag nu subsidie aan

Zet jouw stempel op het culturele landschap van Enschede en laat jouw creativiteit de vrije loop. Voor meer informatie over de subsidieregeling en hoe je jouw aanvraag kunt indienen, staan onze cultuurexperts voor je klaar. Stuur snel een e-mail naar cultureleactiviteiten@enschede.nl. Of kijk op www.enschede.nl/subsidie-culturele-activiteiten en dien direct een subsidieaanvraag in.