Gemeenteraadsvergadering week 19 2023

03 mei 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
Raadszaal stadhuis Enschede

Bekijk hier de agenda's voor de raads- en commissievergaderingen in de week van 8 mei 2023. Op de hoogte blijven van de gemeenteraadsvergaderingen? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief op via nieuwsbrief.enschede.nl en selecteer de rubriek Politiek en Bestuur.

Actualiteitenraad

Op maandag 8 mei 2023 is er van 18.00 uur tot 19.00 uur een actualiteitenraad in de raadzaal van het stadhuis.  De actualiteitenraad vervangt het vragenhalfuur in de raadsvergadering en de verschillende kamers van de Stedelijke Commissie. Tijdens de actualiteitenraad stellen gemeenteraadsleden vragen over actualiteiten in de stad. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze raadsvergadering live te volgen op de publieke tribune van het stadhuis.

Bekijk hier de agenda van de Actualiteitenraad van 8 mei. Hier kunt u ook live de vergadering volgen of achteraf terug kijken.

Gemeenteraad

Op maandag 8 mei 2023 vindt vanaf 19.00 uur de OPINIE053 bijeenkomst plaats over “Enschede: 700 jaar samen verder” in de burgerzaal van het stadhuis.

De gemeenteraad nodigt u van harte uit om mee te denken over de viering van het jubileumjaar. Meer informatie over deze bijeenkomst en hoe u zich kunt aanmelden leest u hier.

Raadscommissies

Stedelijke commissie

Op dinsdag 9 mei 2023 vergadert de Stedelijke commissie parallel:

Kamer Sociaal

Aanvang: 19.00 uur
Locatie: raadzaal stadhuis

Onderwerpen:

  • Nota van uitgangspunten nieuw evenementenbeleid
  • Nota van uitgangspunten nieuwe cultuurnota Bekijk hier de agenda van kamer Sociaal van 9 mei Hier kunt u ook live de vergadering volgen of achteraf terug kijken.

Kamer Bestuur en Middelen.

Aanvang: 19.00 uur
Locatie: kamer 51

Onderwerpen:

  • Evaluatie Fonds noodsituaties als gevolg van (energie-)armoede
  • Functionaris Gegevensbeschermingsreglement Bekijk hier de agenda van kamer Bestuur en Middelen van 9 mei Hier kunt u ook live de vergadering volgen of achteraf terug kijken.

Bezoekers en sprekers bij commissievergaderingen

Belangstellenden zijn van harte welkom. Als u het woord wenst te voeren bij één van de agendaonderwerpen op een stedelijke commissie of stadsdeelcommissie, dan kunt u contact opnemen met de betreffende commissiegriffier. Deze zal met u overleggen hoe u kunt inspreken.

Let op: als u wenst in te spreken, is het in uw eigen belang dat u vroegtijdig contact opneemt met de commissiegriffier in verband met de voorbereidingen. Wacht dus s.v.p. niet tot de dag van de vergadering, maar neem bijtijds contact op!

De commissiegriffier is:

Stedelijke commissie: Kamer Sociaal:
de heer A. van Loon, a.vanloon@enschede.nl en mevrouw  N. van Proosdij, n.vanproosdij@enschede.nl; tel. 14 053

Stedelijke commissie: Kamer Bestuur en Middelen:
mevrouw J. Ligteringen, j.ligteringen@enschede.nl en de heer S. van Iersel, s.vaniersel@enschede.nl; tel. 14 053

Volg de gemeenteraad van Enschede via Twitter via @raad053 en #raad053