Glanerbruggers ontsnappen uit escaperoom

14 november 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Ontsnap jij aan de gevolgen van het veranderende klimaat? Dat was de grote vraag van de klimaat escaperoom, die op woensdag 1 november neerstreek in Glanerbrug. 

De hele dag door speelden verschillende teams het spel ‘Adapt or Btrapped’. Ze moesten puzzels oplossen en aanwijzingen vinden om zo snel mogelijk uit de escaperoom te ontsnappen. Alles uiteraard in het teken van het veranderende klimaat en hoe je je daarop kunt voorbereiden. “Ik vond het geweldig”, vertelt een van de deelnemers enthousiast. “Deze escape room heeft me echt wel laten nadenken over het weer dat ons te wachten staat in de toekomst.”  

En dat is ook precies de bedoeling. De escaperoom maakt inwoners op een speelse, laagdrempelige manier bewust van het veranderende klimaat en de gevolgen daarvan. Ook wethouder Marc Teutelink speelde het spel: “Dit idee is erg leuk. Een mooie manier om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Onderdeel van het spel is een krant van de toekomst met daarin een bericht over een hevige storm en fikse wateroverlast. Die drukte me wel even met de neus op de feiten. Oh ja, dit kan dus echt werkelijkheid worden over een aantal jaren.”

Ontsnappen aan zware regenbuien, hete hittegolven en verdrogende planten en bomen gaat niet. Maar je kunt je er wél op voorbereiden. Zo verklein je de kans op schade. Dat is de boodschap van de klimaat escaperoom. Kijk op www.groenblauwenschede.nl voor tips!