Glanerbrugse kinderen schitteren op TV

13 december 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Dinsdag 19 december zendt de AVROTROS het Kerstgala 2023 uit.

Groep 6-7 van basisschool WereldWijs locatie Noord in Glanerbrug doet mee. Samen met 10 andere basisschoolklassen uit het hele land vormen ze De Grootste Schoolband. De Grootste Schoolband is een optreden vol muziek en dans en wordt georganiseerd door Méér Muziek in de Klas.

Vanaf de zomervakantie is 10 weken lang wekelijks geoefend. Dit gebeurde onder begeleiding van vliegende brigadier en vakleerkracht muziek Nicole ter Morsche. Zij heeft met de kinderen op instrumenten geoefend. Ook leerden ze de songtekst van het speciaal gecomponeerde lied dat is geschreven door Tjeerd Oosterhuis. Daarnaast leerden de kinderen een dans met juf Ymke. Zij is vakleerkracht dans. 

Zaterdag 25 november gingen de kinderen met de bus naar Aalsmeer voor een repetitiedag. Het echte optreden is op een groot podium voor een groot publiek. Hier doen een aantal Nederlandse artiesten aan mee. Er is ook een speciale gast: Koningin Maxima. Het Kerstgala 2023 is op dinsdag 19 december om 21. 20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.