Gratis fietsbanden oppompen in Enschede

07 september 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Enschedeërs pompen vanaf nu gratis hun fietsbanden op in heel Enschede.

Op 15 verschillende locaties plaatsten we  fietspompen bij restaurants, rustpunten en sportverenigingen. Afgelopen woensdag overhandigde wethouder Marc Teutelink de eerste fietspomp aan Coffee Fellows in het stadscentrum.

Fijn fietsen doe je op een comfortabele fiets met goed opgepompte banden. We vinden het belangrijk dat fietsers door de hele gemeente gratis hun fietsbanden kunnen oppompen, zodat niemand met lege banden hoeft te staan. Daarom plaatsten we 15 fietspompen op verschillende locaties in Enschede, Boekelo, Lonneker en Usselo. De fietspompen zijn onder andere te vinden bij restaurants, rustpunten en sportverenigingen, te herkennen aan de poster met de tekst ‘Pomp hier gratis je fietsbanden op!’. 

Eerste fietspomp uitgedeeld  

Wethouder Marc Teutelink deelde op woensdag 6 september de eerste fietspomp uit aan Coffee Fellows in Enschede met de woorden: “Een heel goed initiatief, waardoor elke Enschedeër zijn fietsbanden gratis kan oppompen. Dat heb ik zelf wel eens nodig gehad!”. Bedrijfsleidster Bo van Coffee Fellows nam de fietspomp in ontvangst en zocht een mooie plek uit voor de fietspomp. 

Locaties fietspompen

De fietspompen zijn verspreid door de hele gemeente Enschede, waardoor er altijd 1 in de buurt is. Op enschedefietsstad.nl/fietspomplocaties staat een kaart met alle fietspomplocaties.