Gratis Klimplanten bij de najaarsactie van de Groene Loper Enschede

24 juli 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

In de najaarsactie ‘Van Boven en Onder GOED’ van de Groene Loper Enschede, staan dit jaar klimplanten en het bodemleven centraal.

Bewonersinitiatieven kunnen gratis klimplanten en bodemverbeteraar aanvragen bij de Groene Loper Enschede om samen de buurt te vergroenen. Met de actie geeft de Groene Loper Enschede, samen met provincie Overijssel, een impuls aan de biodiversiteit in de gemeente.

Van Boven en Onder GOED

‘Dit jaar gaan we de hoogte in. We zien dat heel veel muren en schuttingen kaal zijn en niet worden benut voor vergroening. Zonde, want een groene gevel ziet er echt heel anders uit. En het zorgt ook nog eens voor verkoeling tijdens warme zomermaanden’, zegt Angelien Hoppen van de Groene Loper Enschede. ‘Naast bovengrondse vergroening vragen we met deze actie ook aandacht voor een gezonde bodem. Zo zorg je niet alleen voor meer levende natuur boven de grond, maar ook daaronder. Daarom krijgen bewoners mooie klimmers en andere planten mee, én bodemverbeteraar. Zo wordt het echt ‘Van Boven en Onder GOED’.

Ook aan de slag met verticaal groen met uw buren?

Buurtinitiatieven bestaan uit minimaal 2 buren die in of aan de openbare ruimte gaan vergroenen om de biodiversiteit een handje te helpen. Ook verenigingen en (maatschappelijke) organisaties kunnen een actiepakket aanvragen. Grond- én muureigenaren moeten akkoord zijn. Het bestellen van een actiepakket kan nog tot 1 september en de uitgifte van de pakketten vindt plaats in de week vóór burendag, op donderdag 21 september. Voor de samenstelling van de pakketten, verdere informatie en aanmelden, kijk op www.groeneloperenschede.nl.

Groene Loper 

De Groene Loper Enschede stimuleert, verbindt en versterkt buurtinitiatieven om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Het idee daarachter is dat mensen die een actieve rol hebben bij het ‘groen’ in hun directe omgeving, zorgzamer omgaan met natuur en landschap. Groene Loper Enschede is onderdeel van het programma Natuur voor Elkaar.