_Groen verbindt Enschede Zuid

28 juni 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Kent u de verborgen groene parels in Enschede Zuid?

Wat dacht u van:

  • de Bijenhoek aan de Boswinkelbeekweg;
  • de grote moestuin en pluktuin bij Erve Leppink;
  • de kwekerij van ’t Helmgras;
  • Stadsboerderij De Wesseler;
  • of Landgoed Stroink. 

Ontdek ze allemaal op 7 juli tijdens ‘Groen verbindt Enschede Zuid’. 

Verse honing proeven en plantjes, groenten en bloemen plukken uit eigen (moes)tuin. Het kan allemaal op 7 juli. De activiteiten starten vanaf 09.30 uur in de Helmerhoek. Neem een kijkje bij De Bijenhoek aan de Boswinkelbeekweg. Bezoek de moestuin en pluktuin van Erve Leppink of ontdek de veelzijdigheid van vereniging ‘t Helmgras.

Gratis lunch in wijkcentrum De Magneet 

Tussen 12.30 en 13.30 uur bent u van harte welkom bij wijkcentrum De Magneet voor een heerlijke gratis lunch. Wel even vooraf aangeven. Dit kan door binnen te lopen bij de Magneet. Een berichtje sturen naar j.pothof@enschede.nl of bsiemerink@incluzio.nl kan ook. Na de lunch (vanaf 13.00 uur) zijn er activiteiten bij Stadsboerderij De Wesseler. Ook kunt u een wandeling maken op Landgoed Stroink.

QR –FIT route Wesselerbrinkpark

Bij de Stadsboerderij start ook de QR-FIT route. De gezondste manier om van de buitenlucht te genieten. Door het Wesselerbrinkpark staan paaltjes met QR-codes verspreid. Deze codes vormen samen een beweegroute. Samen met de beweegmakelaar van Sportaal kunt u een deel van deze beweegroute bewandelen. De start is om 14.00 uur of 15.00 uur. Onderweg krijgt u oefeningen die iedereen op eigen niveau kan uitvoeren. De wandeling duurt ongeveer 30 minuten. U komt na de wandeling terug bij de Stadsboerderij. 

Gezonde smoothie maken

Wilt u een lekkere, gezonde smoothie maken. Dat kan ook op een gezonde manier met de Smoothiefiets van Sportaal.