Gunstigere kabinetsgarantie voor mkb’ers die via verduurzaming energiekosten verlagen

07 november 2022
Uitgelicht Nieuws
Het stadhuis van Enschede

Het kabinet komt met de Borgstelling MKB-Kredieten Groen (BMKB-Groen) om ondernemers te helpen hun onderneming te verduurzamen. Door hierin te investeren, verlagen mkb’ers hun vaak sterk gestegen energiekosten. Ondernemers kunnen, afhankelijk van hun financier, per 7 november 2022 gebruik maken van deze regeling. In totaal kan er tot € 200 miljoen aan garanties worden verstrekt.

De BMKB-Groen helpt de ondernemer om de kosten van energie omlaag te brengen. De lening kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een elektrische oven aan te schaffen of het bedrijfspand te verduurzamen. Het is een gunstige variant op de reguliere BMKB-regeling voor ondernemers.

Voor meer informatie kijk op: Gunstigere kabinetsgarantie voor mkb’ers die via verduurzaming energiekosten verlagen | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Verduurzamen mkb noodzakelijk

Het verduurzamen van het mkb is niet alleen belangrijk om de doelen uit het klimaatakkoord te behalen. Door de stijgende elektriciteits- en gasprijzen is investeren in verduurzamen zelfs noodzakelijk geworden. Veel mkb’ers hebben geen of onvoldoende eigen middelen om dit zelf te betalen. Een lening kan dan een oplossing zijn, maar financiers zijn vaak terughoudend omdat investeringen in verduurzaming niet snel worden terugverdiend. Het risico voor de financier is daardoor hoger. Het kabinet biedt met de BMKB-Groen een oplossing voor die financieringsproblemen.