Harmjan Vedder nieuwe wethouder in Enschede: “Zin om aan de slag te gaan”

03 april 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws
Wethouder Harmjan Vedder

“Het is een eer om als wethouder deze gemeente te mogen dienen.” Dat zegt Harmjan Vedder. Hij is in de gemeenteraadsvergadering van maandag 3 april geïnstalleerd als wethouder (ChristenUnie) van de gemeente Enschede. Hij volgt Jurgen van Houdt op. Jurgen van Houdt is sinds donderdag 9 maart burgemeester van de gemeente Rijssen-Holten.

“Ik heb er zin in om aan de slag te gaan voor de toekomst van onze stad en onze dorpen, en dan in het bijzonder in zo’n hoopvolle portefeuille”, aldus de 36-jarige Harmjan Vedder. “Mijn portefeuille gaat over de toekomst van jongeren (onderwijs, jeugdhulp, kansengelijkheid) en de zorg voor mensen in een kwetsbare positie (gezondheid, centrumtaken). En natuurlijk ook over het prachtige West, waarvan ik stadsdeelwethouder mag zijn.”

Tot zijn installatie als wethouder was Harmjan Vedder directeur van de christelijke scholen van de scholengroep Hannah in Almelo (De Fakkel) en Hengelo (De Reflector). Die functie vervulde hij sinds augustus 2021. Van oktober 2017 tot augustus 2021 was hij politiek adviseur van toenmalig onderwijsminister Arie Slob. 

Harmjan Vedder, geboren en getogen in Spakenburg, verhuisde in 2021 naar Enschede, de stad waar zijn echtgenote Lisan vandaan komt. In 2022 stond hij als derde kandidaat voor de ChristenUnie op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij verrichtte ondersteunend werk voor de fractie. Harmjan is vader van drie kinderen.