Het bijzondere vrijwilligerswerk van stichting Leendert Vriel

07 september 2022
Nieuwsoverzicht
steun bieden door iemands hand vast te houden

In juni 2015 kreeg de vader van Christa in het ziekenhuis te horen dat er geen enkele behandeling meer mogelijk was.

Zijn einde zou spoedig in zicht zou komen. Vader wilde per se naar huis om daar te sterven. Dat het zo’n zware belasting zou worden, hadden Christa en haar moeder (op wie de grootste zorgen rustten) zich niet gerealiseerd.

Christa: “Op het laatst knap je af en via de thuiszorg ben ik toen op Leendert Vriel gewezen. Ik wist wel dat ze bestonden hoor, maar had uit mezelf niet zo snel deze hulp gezocht, denk ik. De komst van Leendert Vriel was een enorme opluchting voor mij: even de zorg delen met een ander. Uiteindelijk hebben de vrijwilligers 3 nachten bij mijn vader gewaakt. Ik weet echt niet of ik het alleen zo lang had volgehouden. Ik had na zo’n nachtje waken de volgende dag het gevoel als een zombie rond te lopen en dat hou je niet lang vol, hoor!”


Bent u geïnspireerd door dit ervaringsverhaal en spreekt dit mooie vrijwilligerswerk u aan, dan bent u zeer welkom als nieuwe vrijwilliger. Voor meer informatie kunt u de coördinatoren bereiken op telefoonnummer: 06 -53 24 89 88 (keuzetoets 2) of via de mail enschede@leendertvriel.nl. Kijk ook eens op de website