Het MakerFestival Twente: over het nut en plezier van dingen maken en bedenken!

18 april 2017

Uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars en andere makers jullie kunnen je hart ophalen, want in het weekend van 20 en 21 mei vindt het jaarlijkse MakerFestival Twente plaats.

Bekijk wat andere wetenschappers maken, delen en wat je tijdens het festival allemaal kunt leren. Het MakerFestival Twente 2017 is een coproductie van Tetem en Museum TwentseWelle en wordt samen met onderwijs, cultuurpartners en bedrijven georganiseerd. Ook gemeente Enschede draagt financieel bij aan het festival.

Onlangs kwam daar het aanbod van Shell bij met hun programma Generation Discover. Leerlingen van groep 7 worden geënthousiasmeerd en geholpen bij hun keuzes voor voor wetenschap, technologie en innovatie. Shell strijkt met hun mobiele hub van 8 tot en met 21 mei neer in Enschede op het Tetem-terrein. Meer weten over Generation Discover? Klik hier. Naast de activiteiten in de hub, kun je ook zoutwaterauto’s bouwen en er is een windturbine waar je een foto van jezelf kunt laten maken. De foto mag je uiteraard meenemen naar huis.

Scholen moeten zich voor het 1,5 uur durend programma (volledig door Shell verzorgd) wel aanmelden. Ongeveer 26 scholen in Enschede en omstreken krijgen de mogelijkheid om in deze periode aan activiteiten mee te doen in deze hub. Daarnaast is er een online challenge verbonden aan deelname voor de scholen, in oktober volgt voor de scholen dan een landelijke finale.

Na schooltijd en in het weekeinde staat de hub ook open voor bezoekers, vergeet je vooral niet van te voren even aan te melden via de website. benieuwd wat er nog meer te doen is tijdens het MakerFestival op Roombeek Cultuurpark? Bekijk dan de online nieuwsbrief