Horecaondernemer gezocht voor creatieve invulling pop-up horeca in het voormalig Wegenerpand

22 februari 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws
Poster cromhoff

Enschede biedt in de tijdelijkheid ruimte aan verrassende initiatieven

Het voormalig Wegenerpand aan de Getfertsingel is een unieke locatie in Enschede. Om hier een bruisende culturele hotspot van Enschede van te maken, geven de gemeente Enschede en Cromhoffpark BV hier de ruimte aan verrassende initiatieven. Zo is het ‘Laadperron’ de komende jaren beschikbaar voor horeca. Het laadperrongebouw heeft een industriële uitstraling, grote roldeuren en ramen aan de westkant. Het ademt historie en schreeuwt om een creatieve invulling. De binnenruimte is ongeveer 238m2 en er is de mogelijkheid voor een terras op het zuidwesten. Voor deze locatie wordt gezocht naar een ondernemer die een creatieve pop-up horecazaak wil neerzetten en in samenwerking met de kwartiermarker van het gebied invulling wil geven aan de iconische drukpershal. Kijk op www.cromhoff-enschede.nl/popuphoreca voor meer informatie en de criteria. Geïnteresseerden voor de pop-uphoreca in het Wegenerpand kunnen zich melden bij projectleider Jeroen Wolbrink via info@cromhoff-enschede.nl of 06-11045250.

“Door deze uitvraag geven we mede invulling aan de pijlers ‘Creatieve Stad’ en ‘Bruisende Stad’ uit de citymarketingvisie van Enschede”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. “Het grotere idee is om te spelen met fysieke elementen uit de stad en in de tijdelijkheid ruimte te creëren in de stad, bijvoorbeeld tijdens stedelijke ontwikkelingen. Door de stad als een blanco canvas voor creativiteit te zien, geven we een podium aan de mensen die de stad kleur geven én kunnen we inwoners en bezoekers trakteren op tot de verbeelding sprekende en verrassende activiteiten. Vernieuwend en aanvullende op het bestaande aanbod. Hiermee willen we zowel het gebied en de gebiedsontwikkeling als de stad op de kaart zetten.” 

Kwartiermaker drukpershal 

Voor de programmering in de iconische drukpershal is kunstenaar, muzikant en cultureel ondernemer Jasper Schütz als kwartiermaker aangesteld. "De gemeente heeft mij een opdracht gegeven die me dicht aan het hart ligt. Vorig jaar heb ik met Foundscape Orchestra de Drukpershal omgetoverd tot een gigantisch geluidskunstwerk. Sindsdien ben ik verknocht geraakt aan dit gebouw. Dit pand heeft alles in zich om experiment, creativiteit en sociale interactie samen te brengen. Ik kan niet wachten om met andere makers en creatievelingen aan de slag te gaan." 

Een stadsstrand aan de boulevard? 

Ook voor het terrein waar tot kort het SLO-pand stond wordt gekeken naar de mogelijkheden om hier in de tijdelijkheid een creatieve invulling aan te geven. Dit kan een stadsstrand zijn, stadscamping, amfitheater, etc. Belangrijk voor deze locatie is dat het meer moet zijn dan alleen horeca. Er moet een duidelijke verbinding zijn met creativiteit en cultuur. Naast horeca en cultuur, is een deel van het terrein bestemd voor sport en recreatie. Deze uitvraag volgt binnenkort.

Lege ruimte