Hulp nodig bij het invullen van lastige formulieren?

04 juli 2018

Bij de aanvraag van een uitkering, toeslagen, regelingen en andere vormen van ondersteuning komt erg veel papierwerk kijken.

Er moeten vaak heel wat formulieren ingevuld worden, die niet altijd even duidelijk zijn. Het Formulieren Adviespunt van het Diaconaal Platform Enschede biedt hier een uitkomst. Vrijwilligers van het adviespunt kunnen u helpen bij het invullen van dit soort lastige formulieren. Komt u er niet uit?
Kom vooral langs!

Van aanvraag toeslag tot uitkering

Het Formulieren Adviespunt kan helpen bij het invullen van formulieren voor de aanvraag van bijvoorbeeld de (bijzondere) bijstand, huur- en zorgtoeslag, een WW-uitkering, ondersteuning bij de Voedselbank of Kledingbank, schuldregelingen, kwijtscheldingen etc. De vrijwilligers komen van alles tegen. “Een aanvraag doen is tegenwoordig veel meer dan alleen het invullen van een formulier. Men ziet soms door de bomen het bos niet meer. Ik vind het mooi dat ik inwoners hierbij kan helpen. Ik zie mensen met een zorgrimpel verschijnen en met een lach op het gezicht weer vertrekken. En we hebben we misschien niet meteen alle antwoorden, maar weten wel waar we die kunnen vinden. Mede door ons grote netwerk”, aldus één van de vrijwilligers.

Inloopspreekuur adviespunt

Het Formulieren Adviespunt heeft inloopspreekuur op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het bezoekadres is de Spelbergweg 35 in Enschede.

De Wijkwijzer: voor activiteiten en ondersteuning in uw wijk

Heeft u een vraag of zoekt u een activiteit of ondersteuning in uw wijk? Bijvoorbeeld omdat u graag andere mensen wilt ontmoeten? Of omdat u hulp nodig heeft bij het boodschappen doen of het bijhouden van uw administratie? Of heeft een idee voor uw wijk of over hoe u zelf een steentje kunt bijdragen? Dan kunt u terecht bij de Wijkwijzer. Het is dé plek waar alle vrij toegankelijke (welzijns)activiteiten en voorzieningen in Enschede te vinden zijn. De Wijkwijzer is digitaal te raadplegen of u kunt langskomen bij één van de Wijkwijzer inlooppunten. Meer informatie is te vinden op www.wijkteamsenschede.nl/wijkwijzer.