In gesprek met Visschedijk schoonmaak

18 mei 2017

In Hengelo bezoeken we Corinne Grefte: manager personeel en organisatie bij Visschedijk. Visschedijk is van oorsprong een familiebedrijf, een regionaal opererende organisatie voor schoonmaak, catering- en horecadiensten.

Met Facilitair Totaal biedt Visschedijk tevens een integrale oplossing voor facilitaire dienstverlening aan. Onlangs is Visschedijk een samenwerking aangegaan met Atalian Nederland en kunnen zij, met ca. 2500 medewerkers en een hoofdkantoor in Hengelo, opdrachtgevers uit heel Nederland bedienen.

Sinds 2009 is het aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt gestaag gegroeid naar ca. 500. Een mooi voorbeeld hiervan is dat Visschedijk een aantal jaren geleden gestart is met een project voor mensen uit de WAJONG. Tien mensen die in een gecombineerd traject van werken en sporten in dienst kwamen bij Visschedijk. Een aantal uur waren zij aan het werk en de overige uren werden zij begeleid in diverse outdoor sporten. Van deze groep zijn er vijf overgebleven, waarvan er nog vier in dienst zijn en naar beste vermogen een bijdrage leveren aan de bedrijfsdoelstellingen.

Het Werkpakt Keurmerk zorgt voor een mooi netwerk waarin kennis en kunde gedeeld kan worden. “Binnenkort ga ik op bezoek bij Brookhuis, om met hen van gedachten te wisselen over het inzetten van coaching op de werkvloer.” Bij andere keurmerkhouders hebben ze al cateringopdrachten mogen vervullen. Corinne geeft aan dat de schoonmaakmedewerkers wat haar betreft meer zichtbaar zouden mogen zijn. Nu worden veel mensen na sluitingstijd ergens ingezet of voordat een bedrijf open gaat. “In onze kantoren wordt schoongemaakt tijdens kantoortijd. Wij zijn trots op onze schoonmakers, zij verrichten ten slotte belangrijk werk!”.

Visschedijk blijft actief om nieuwe collega’s te laten instromen. Dat varieert van stagiaires uit het Speciaal Onderwijs tot medewerkers die vanuit de WIA of Participatiewet bij het bedrijf binnenkomen. Voor de leerlingen uit het speciaal onderwijs bestaat er een leerwerktraject waarbij zij de kans krijgen een certificaat te behalen en uiteindelijk als schoonmaakmedewerker aan de slag te kunnen.

Het MVO ondernemen komt terug in diverse initiatieven. Ze hebben koffie van ‘Gebroeders koffie’. Daarnaast schenkt Visschedijk jaarlijks ongeveer 5 % van het rendement aan maatschappelijke initiatieven. Dit varieert van donaties voor ‘Join4Energy’tot ‘TimeOut tegen Pesten’. Ook heeft Visschedijk niveau 3 op de PSO ladder behaald en maken zij gebruik van de prachtfiets. De prachtfiets is een project voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij maken gebruik van de fiets om bijvoorbeeld materialen naar de verschillende locaties te brengen. Zo krijgen zij arbeidsritme en doen werknemersvaardigheden op.

Meer weten over de werkwijze van Visschedijk? Brainstormen over het inzetten van diverse doelgroepen? Neem een kijkje op de website