Aanvraag huwelijk/geregistreerd partnerschap

Overal waar gesproken wordt over huwelijk kan ook geregistreerd partnerschap worden gelezen
Trouwt u niet in Enschede neem dan contact op met de gemeente waar u gaat trouwen.
Trouwt u in Enschede doorloop dan deze aanvraag.

Voor het invullen heeft u nodig:
•    burgerservicenummer van de partners;
•    datum, tijdstip en locatie van het huwelijk;
•    eventueel de naam van de ambtenaar die het huwelijk voltrekt.

Keuze gemeente
Trouwt u niet in de gemeente Enschede. Neem dan contact op met de gemeente waar u gaat trouwen. U kunt dan deze aanvraag niet gebruiken.
Woonsituatie
Gegevens partner 1
Gegevens partner 2
Eerder gehuwd geweest
U kunt hier aangeven of u eerder gehuwd bent geweest. Het gaat hierbij alleen om de gegevens over de laatste huwelijksontbinding. Mocht dit niet van toepassing zijn, dan hoeft u hier niets in te vullen.
Gegevens van het huwelijk
Let op! Na ontvangst van uw aanvraag kijken wij of de door u gewenste datum en tijd beschikbaar is. U ontvangt hierover van ons een reactie. Voor een gratis huwelijk is er een wachttijd van 8 maanden en voor een huwelijk zonder ceremonie een wachttijd van 2 maanden. Denk hier aan met het kiezen van de datum.
Gaat u trouwen op een buitenlocatie, dan hebben wij van u een ingevuld en ondertekend locatieformulier nodig. Dit formulier kunt u downloaden van onze site bij het product Huwelijk en geregistreerd partnerschap onder “bijzonderheden”.
Wat is het tijdstip van het huwelijk? verplicht
Kies hier voor uw eerder aangegeven huwelijkslocatie uw tijdstip voor het huwelijk. Vult u het niet in dan kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.
Het gratis huwelijk kan alleen op een woensdag om 8.30 uur en 8.45 uur.
Huwelijk zonder ceremonie kan alleen op een dinsdag om 13.30 uur en 14.00 uur. Of op een woensdag om 13.30 uur en 14.00 uur.
:
Wij hebben de volgende wensen voor het huwelijk:
Als u "Ja" antwoord, wordt het huwelijk gepubliceerd op de website van de gemeente Enschede en in de Twentsche Courant Tubantia.
Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (Babs) kiezen:
Heeft u geen voorkeur dan wordt u een ambtenaar toegewezen.
Kiest u voor een eigen Babs dan hebben wij van u het ingevulde en ondertekende formulier benoeming ambtenaar burgerlijke stand nodig. Dit formulier kunt u downloaden van onze site bij het product Huwelijk en geregistreerd partnerschap onder “bijzonderheden”.
Controleren gegevens
Controleer uw ingevulde gegevens voordat u op “Verstuur” klikt. Hierna is er geen mogelijkheid om uw gegevens te wijzigen.