Alifa Bike Works: “Heel gewoon op straat”

14 juni 2016

Twee jaar geleden is Pascal Dijkman – jongerenwerker Alifa Zuidwijken – begonnen met het opzetten van een kleine fietswerkplaats in de wijk Stroinkslanden.

De Woonplaats stelde een werkplaats ter beschikking en de wijkraad het gereedschap. Eén middag in de week konden wijkbewoners hun fiets laten maken door jongeren. Door samen te werken met de jongerenwerker Aschwin Bergsma uit het centrum is dit succesvolle initiatief uitgerold tot fietswerkplaats “Heel gewoon op straat”.

In de maanden mei t/m oktober staat de fietswerkplaats op maandag in de wijk Stroinkslanden en op donderdag in het stadsdeel Centrum. Jongeren nemen deel aan dit project. Om deel te nemen moesten de jongeren eerst een scholing volgen en een examen afleggen. Meer jeugd kan op deze manier kennis maken met techniek, leren omgaan met het arbeidsproces en leren samenwerken. Ook is Alifa Opvoedondersteuning aanwezig voor vragen over opvoeden en opgroeien, vrijwilligerswerk en activering.

Donderdag 9 juni zijn de eerste certificaten uitgereikt aan de jongeren die met succes hebben deelgenomen aan Alifa Bike Works. Dit werd gedaan door niemand minder dan wethouder Eelco Eerenberg.

Wil je weten waar we precies staan? Houd dan www.jijmaaktdebuurt.nl,  www.stroinkslanden.nl of de Facebookpagina’s van Pascal Jeugdwerker Alifa of Alifa Bike Works in de gaten! Wil je meedoen aan het project? Neem dan contact op of kom even langs!