Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • ‘Klik, Klak, Kloar!’

  21 juli 2017

  Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede exposeren Stefan Schipper’s Geen lange opbouwtijden, geen repetities, doorlopen of test-shoots; gewoon ‘Klik, Klak, Kloar!’

 • De droom van het vliegen

  21 juli 2017

  De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

 • De Zomerspelen

  22 juli 2017

  Tijdens de Zomerspelen in Roombeek vul je jouw hoofd met inspiratie. Voor iedereen, van jong tot oud, is er van alles te beleven.

 • Ik speel, dus ik ben

  22 juli 2017

  Ik speel, dus ik ben is een tentoonstelling waarbij alles beweegt. Alle werken zijn ontstaan vanuit een speelse experimenteerdrift.

 • Zaterdagmarkt

  22 juli 2017

  Kom naar de markt op het Van Heekplein voor verse vis, fruit, groente, brood en andere artikelen.

Ei van Ko, centrum Enschede

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.