Burgemeester Ontmoet Van Veldhuizen ontmoet ‘Oost’

Tijdens een uur durende talkshow en een stadsdeelcafé maakte burgemeester Onno van Veldhuizen op 2 december kennis met de ondernemers en inwoners van stadsdeel Oost.

De burgemeester, die op 2 oktober is geïnstalleerd, bezoekt alle stadsdelen in het kader van zijn introductieprogramma. De avond was ontspannend en het publiek reageerde enthousiast over de openheid die Onno van Veldhuizen toonde over zichzelf, zijn gezin en hoe hij tegen verschillende thema’s aankijkt. Onder leiding van ‘presentator’ en stadsdeelwethouder Jeroen Hatenboer ontving Onno van Veldhuizen verschillende mensen aan zijn tafel. De onderwerpen varieerden van het opzetten van buurtbedrijven, de rol van sportmanagers in de wijk, de vertrouwensrelatie met wijkraden tot opgroeien en ondernemen. Tussendoor was er muziek, verzorgd door de dj’s van Broodje Aap.

Moeilijke thema’s

Van Veldhuizen was open en eerlijk over hoe hij als burgemeester Enschede leert kennen. De betrokkenheid van mensen vindt hij opvallend en de emoties die keuzes met zich meebrengen te begrijpen. Daarbij doelde hij op het protest rond Esmarkerveld voor het opvangen van vluchtelingen en de discussie rond de oproep voor gebed van het nog te bouwen Turks Cultureel Centrum aan de Kuipersdijk. Van Veldhuizen gaf de boodschap mee vooral op constructieve wijze met elkaar in gesprek te blijven. Iets waar hijzelf voortdurend aandacht voor wil houden.

Schip op koers

De burgemeester gaf aan graag de burgemeester te willen zijn van een stad die een koers voor ogen heeft. “Een schip dat deint op de golven haalt de haven niet”, aldus Van Veldhuizen. “Een schip dat koers heeft en vaart wel”. Hiermee gaf hij aan moeilijke keuzes niet uit de weg te willen gaan. De avond werd afgerond met een hapje en drankje en informele gesprekken. De ruim honderd aanwezigen waren enthousiast. “Een prettige en openhartige man,” aldus een wijkbewoner. De kennismaking werd daarmee niet alleen een introductie in stadsdeel Oost, maar voor iedereen ook een leuke ontmoeting met de burgemeester.

[Fotograaf: Robbert Brink]