Buurtbemiddeling bemiddelt bij burenoverlast

12 mei 2016

Dat de zomerse dagen in aantocht zijn betekent dat er ook meer buiten geleefd wordt. Deuren en ramen gaan open en iedereen gaat lekker in de tuin of op het balkon genieten. U houdt misschien van een muziekje op de achtergrond en de buren juist van een avondje barbecueën. Ook de kinderen spelen lekker in de tuin en hun plezier is een paar huizen verderop al te horen. Heerlijk toch…?

Al die gezelligheid kan in sommige gevallen voor overlast of irritaties zorgen en zelfs leiden tot burenruzies. Buurtbemiddeling Enschede geeft graag enkele tips die helpen om het woonplezier goed te houden.

  • Let op de muziek uit openstaande ramen en deuren.
  • Probeer in wensen te spreken en niet in klachten.
  • Zet de BBQ zo neer dat de buren geen last hebben van de rook.
  • Vraag uw buren of ze hinder van u hebben en probeer daar rekening mee te houden.
  • Als u nog laat buiten zit, bedenk dan dat anderen misschien vroeg op moeten en graag willen slapen.

Bedenk vooral: ' Waar gewoond wordt, wordt geleefd' . Wie elkaar kent, spreekt elkaar makkelijker aan op kleine ergernissen en voorkomt zo dat het uit de hand loopt.

Buurtbemiddeling

Mocht u er, ondanks alles, niet met elkaar uitkomen, dan kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling. Zij ondersteunen op een onpartijdige en neutrale wijze bij het oplossen van problemen. Heeft u behoefte aan meer informatie of advies? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling Enschede via het nummer 06-53347021 of via mailadres info@buurtbemiddelingenschede.nl.

Aanvullende informatie kunt u vinden op de website www.buurtbemiddelingenschede.nl