C4Real neemt wethouder Welman mee in virtual reality op wereldniveau

17 februari 2017

Patrick Welman, wethouder Economie en Werk van de gemeente Enschede is op bedrijfsbezoek geweest bij C4Real. De wethouder beschreef dit Enschedese bedrijf dat wereldwijd 3D animaties en Virtual Reality toepassingen maakt voor technologie bedrijven een verborgen pareltje in Twente.

Welman heeft zijn hulp aangeboden om zowel vanuit de gemeente als vanuit het platform Twente.com verbindingen te leggen en C4Real beter op de kaart te zetten.
Het bedrijf C4Real helpt technologiebedrijven hun producten simpel en onderscheidend, virtueel aan klanten te communiceren. De wethouder mocht zich tijdens het bedrijfsbezoek even in zo’n virtuele wereld bevinden.

Zo’n 15 jaar geleden was de wethouder al één van de eerste testers van de virtual reality-brillen die toen in Nederland beschikbaar waren. Nu merkte Welman op dat de tijden zijn veranderd. Tijdens het bezoek deed hij een VR-training bij C4Real die in samenwerking met zusterbedrijf Serious VR voor Apollo Vredestein is ontwikkeld. Welman: “Ik had het gevoel dat ik niet meer op het kantoor van C4Real in Enschede was, maar dat ik echt in een bedrijfshal van Vredestein een machine stond te bedienen. Dat je dit zo levensecht kunt nabootsen, dat is een revolutie op het gebied van trainingen. ”

Tijdens een tour door de studio van C4Real merkte de wethouder op dat naast virtual reality en 3D animaties dat andere visuele toepassingen evenzo interessant zijn. Zo mocht hij zelf in een interactieve 3D omgeving een horloge samenstellen en van alle kanten bekijken dat online kan worden ingezet als verkoop tool.

Twentse samenwerking in India

Antwoord door Kuper op de vraag van de wethouder op welk project hij het meest trots is antwoord Kuper: ‘’Als team zijn we heel trots op de campagne die we voor Field in a Box van TenCate hebben bedacht en gemaakt.  Een sportveld geleverd in een container die kansarme kinderen op verschillende plekken in de wereld door te sporten en verbinden met elkaar een betere toekomst biedt. We zijn voor het maken van een film naar de sloppenwijken in Mumbai en Delhi geweest, hebben een 3D animatie ontwikkeld die het sportveld uitlegt en een interactieve 3D applicatie gemaakt waarin organisaties het veld in 3D kunnen bekijken en o.a. hun eigen logo op de boarding rond het veld kunnen plaatsen om ze te overtuigen te investeren in dit maatschappelijke project.”

Software ontwikkeling of creativiteit?

Zeker driemaal per week gaat Welman op bedrijfsbezoek bij ondernemers in Twente om te ervaren wat er leeft en om met ondernemers te overleggen hoe de politiek ze het beste kan ondersteunen. Hij vroeg zich bijvoorbeeld af of C4Real enkel designers in dienst heeft. Het antwoord van directeur Ton Kuper was dat het juist een mix is van softwareontwikkelaars en designers. De korte lijnen met de UT en Saxion zorgen voor een goede talentinstroom en binding met de regio.

De wethouder zag wel uitdagingen door concurrentie op arbeidsmarkt, maar is vooral optimistisch door kennis die aanwezig is. C4Real komt Welman binnenkort nog tegen op de Hannover Messe beurs, waar het bedrijf gezamenlijk staat met Serious VR in het gedeelte voor Holland Hightech & Smart Industry. De gemeente is hier ook aanwezig met ondernemers uit Twente en Gronau/Euregio.

Over C4Real

Sinds 2007 visualiseren zij voor nationale en internationale klanten de toegevoegde waarde van hun producten met de juiste dosis impact om onder de aandacht te komen bij potentiële klanten. Dit komt vooral goed tot uiting bij ambitieuze bedrijven die in een B2B-markt technische producten succesvoller willen communiceren en hun salesconversie willen verhogen. Van automotive tot en met energy. Van aerospace tot en met offshore. C4Real werkt onder andere voor bedrijven als Thales, TenCate, Apollo Vredestein en AkzoNobel.

www.c4real.com