Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

29 november 2016

Persoonlijk advies over de collectieve zorgverzekering van de gemeente Enschede op 7 december in Servicecentrum Oost.

Vóór 1 januari 2017 kunt u weer uw kiezen welke zorgverzekering u volgend jaar afsluit. Speciaal voor mensen met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten heeft de gemeente in samenwerking met Menzis een collectieve zorgverzekering samengesteld. Deze zorgverzekering heet Garant Verzorgd. Hiermee wil de gemeente Enschede u helpen besparen op uw kosten.

De gemeentelijke collectieve zorgverzekering bij Menzis is beschikbaar voor mensen met een inkomen tot maximaal 110% van het sociaal minimum. Het pakket Garant Verzorgd 3 is ook beschikbaar voor mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum.

Meer zorg voor minder geld

•    U krijgt 6% korting op de Basisverzekering en 9 % korting op de aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering.
•    De gemeente Enschede betaalt voor u een bijdrage aan Menzis voor extra vergoedingen. Afhankelijk van uw pakketkeuze, variërend van € 90,- tot meer dan € 500,- per volwassene per jaar.
•    U krijgt extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer.
•    Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Hoe kunt u overstappen?

U kunt overstappen tot 1 januari 2017. Wilt u dit snel en eenvoudig regelen, dan kunt zich digitaal aanmelden via www.gezondverzekerd.nl/menzis. Dan zijn ook de premies bekend. Selecteer gemeente Enschede en meld u aan.

Inloopspreekuur in uw wijk

Overstapcoaches van Menzis houden een inloopspreekuur bij de Wijkteams Enschede in de stadsdelen. Op woensdag 7 december zijn de overstapcoaches van 9.00 uur tot 12.00 uur aanwezig in Servicecentrum Oost aan de Gronausestraat 300 in Enschede.

De overstapcoach geeft persoonlijk advies en is ook bereikbaar via telefoonnummer 088 - 222 40 80 van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 19.00 uur.