Demonstratie DTG rustig verlopen

13 februari 2016

De demonstratie die werd georganiseerd door ‘Demonstranten Tegen Gemeenten’ in Enschede is rustig verlopen.

Zo’n 200 deelnemers verzamelden zich om 12.00 uur bij het Blijdensteinpark. Om 12.15 uur vertrokken de demonstranten richting de parkeerplaats van het Polaroidterrein. De demonstratie duurde van 12.00-13.45 uur.

De demonstratie verliep zonder grote incidenten. Zo’n 200 demonstranten verzamelden zich in het Blijdensteinpark om mee te lopen. De stoet liep via de Espoortstraat – Lipperkerkstraat – Hoog en Droog – Hoge Bothofstraat richting de parkeerplaats van het Polaroidterrein.

Verloop demonstratie

Gedurende de demonstratie zijn een aantal straten tijdelijk afgesloten voor verkeer. Dit heeft niet geleid tot grote verkeershinder.

De politie heeft  6 aanhoudingen verricht. Het ging onder andere om 5 demonstranten die zijn aangehouden op basis van het vasthouden van spandoeken waar een hakenkruis op werd getoond. 4 van hen hadden verboden wapens bij zich. 1 persoon is aangehouden vanwege een weigering om gezichtsbedekking af te doen.

Burgemeester Van Veldhuizen en de politie Eenheid Oost-Nederland kijken terug op een rustig verloop van de demonstratie. Het contact met de organisatie van de demonstratie is volgens afspraak verlopen. De demonstratie bestond voornamelijk uit DTG en Pegida demonstranten.

Op basis van signalen op social media heeft de politie zich geprepareerd op voor -en tegenstanders. Er heeft geen tegendemonstratie plaatsgevonden.