Mijlpaal voor Repaircafé De Zuiderspeeltuin

Binnen 3 jaar na de eerste reparatiemiddag in maart 2013 hebben de vrijwilligers van Repaircafé De Zuiderspeeltuin op 13 januari hun 3.000e reparatie verricht.

In dit geval ging het om het vervangen van een remblokje aan de fiets van een bewoonster van de wijk Hogeland-Noord.

Reparaties en workhops

Elke woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur wordt in het Repaircafé een grote variëteit aan te repareren artikelen aangeboden. Veel koffiezetapparaten, stofzuigers, naaimachines en andere elektrische apparatuur, maar ook verlichting, speelgoed, fietsen en textiel. Natuurlijk kan niet alles wat kapot is worden gerepareerd, maar ongeveer 75% lukt wel.

Nieuw in het aanbod is de workshop “fietsband plakken”. Iedereen (jong en oud) die dit nog niet zelf kan maar wel wil leren, kan zich aanmelden voor een workshop van ongeveer 1 uur, waarin de tips en trucs van het bandenplakken worden aangeleerd.

Gratis

Als u nog niet bekend met het Repaircafé is het goed om te weten dat alle reparaties gratis worden verricht (al is een donatie in onze fooienpot natuurlijk altijd welkom), maar eventueel benodigde nieuwe onderdelen moeten worden betaald. Vaak echter kunnen we repareren zonder nieuwe onderdelen.

Meer informatie

U vind Repaircafé De Zuiderspeeltuin aan de Kuipersdijk 83 in Enschede. (Gratis) parkeren kan via de ingang aan de achterkant van de speeltuin Perikweg/Perikplein. Kijk voor meer informatie ook eens op de Facebookpagina van Repaircafé Zuiderspeeltuin.