Mogelijke degradatie FC Twente

18 mei 2016

De licentiecommissie van de KNVB heeft vandaag bekend gemaakt dat het een voorgenomen besluit is om FC Twente te degraderen naar de Jupiler League.

Met deze uitspraak velt de licentiecommissie een hard oordeel over het verleden van FC Twente en wordt FC Twente wederom gestraft voor fouten uit het verleden.

In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan een nieuwe toekomst voor FC Twente met nieuwe mensen en een nieuw elan. De gemeente had FC Twente deze nieuwe toekomst van harte gegund.

De klap van de mogelijke degradatie zal grote impact hebben op de club en op onze regio. Op dit moment kunnen we nog niet volledig overzien welke implicaties dit besluit zal hebben. Zodra de implicaties helder zijn zal er mogelijk een nieuw voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd moeten worden.

In de komende dagen zal intensief overleg met FC Twente laten zien welke mogelijkheden binnen het bereik liggen om de ontstane situatie op een goede manier het hoofd te bieden, in het belang van de club, van onze gemeente en iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt.