Oud papier

In Enschede wordt het oud papier 12 keer per jaar aan huis opgehaald. Met behulp van een vrachtwagen van Twente Milieu halen vrijwilligers van scholen, sportclubs, of andere instellingen 's avonds het papier bij u op vanaf de reguliere aanbiedpunten van de minicontainer. Zet daarom uw papier op de ophaalavond tussen 17.00 en 18.00 uur op dezelfde aanbiedplaats als de plaats waar u uw minicontainer aanbiedt. Een aantal dagen voordat de vrijwilligers het papier komen halen, ontvangt u meestal een aankondiging in de bus. Oud papier wordt niet opgehaald in de buitengebieden.

De ophaaldag van oud papier in uw straat kunt u vinden op de website van Twente Milieu na het invoeren van uw postcode via deze link. Ook kunt u bellen met de klantenservice van Twente Milieu, 0900 – 85 20 111 (5 ct per minuut).

Oud papier kunt u ook gratis naar een afvalbrengpunt brengen. Wilt u weten waar het dichtstbijzijnde afvalbrengpunt is, dan kunt u kijken bij 'afvalbrengpunten' via de site van Twente Milieu.

Speciale containers met blauwe deksel voor ophalen oud papier
Vanaf mei 2012 worden er voor de inzameling van oud papier containers geleverd met een blauwe deksel. Dit zijn containers van 240 liter. Heeft u eind 2016 nog geen container ontvangen dan kunt u deze aanvragen via de website van Twente Milieu.

Wat moet ik nog meer weten?
Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? Kijk dan bij 'Bijzonderheden'. Daar staan de meestgestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp.

Hieronder vindt u de meestgestelde vragen en antwoorden over “Oud papier”.

Ik heb mijn papiercontainer nog niet. Wanneer krijg ik mijn container?  
De gratis papiercontainers worden vanaf medio mei 2012 tot aan het einde van het jaar uitgezet. Per week zullen ongeveer 2.500 containers worden uitgezet. Indien uw wijk / straat aan de beurt is, ontvangt u van te voren een brief. Hierin staat ook vermeld wat u kunt doen als u de container niet wil ontvangen

Hoe ziet de papiercontainer eruit?
De papiercontainer heeft hetzelfde formaat als de grote grijze bak (inhoud 240 liter), is grijs van kleur en voorzien van een blauw deksel met adressticker.

Ik woon in hoogbouw. Krijg ik ook een container?
Er loopt een proef waarbij op 5 plaatsen in de stad ondergrondse papiercontainers bij hoogbouw worden geplaatst. Als de inzameling van oud papier hierdoor flink stijgt, plaatst de gemeente bij meer hoogbouwlocaties ondergrondse containers voor papier.

Ik woon in het buitengebied, krijg ik ook een container?
In het buitengebied zijn tot dusver geen inzamelende scholen / verenigingen actief. Daarom worden daar ook geen papiercontainers uitgezet. U kunt het oud papier gratis brengen naar de afvalbrengpunten. De gemeente kijkt nog naar andere eventuele voorzieningen in uw buurt.

Ik wil wel een minicontainer maar ik heb er geen plek voor
Wellicht dat u de container in schuur of garage kunt plaatsen. Papier gaat immers niet stinken. Een andere mogelijkheid is om samen te doen met de buren. Eén van u dient zich dan af te melden voor de container.

Ik wil een kleine container. Waarom mag ik geen kleine container?
We begrijpen dat u dit wenst. Echter uit ervaringen van andere gemeenten is gebleken dat dit veel problemen met zich meebrengt met betrekking tot het legen van de container. Het papier en karton blijft er in vastzitten. Daarom heeft de gemeente gekozen voor grote containers. Daarnaast onderzoekt de gemeente ook de mogelijkheid om deze container te gebruiken voor de inzameling van meerdere zogenaamde ‘droge componenten zoals papier maar ook textiel of kunststof met dranksapverpakkingen en blik). Dit kan niet met kleinere containers.

Waar moet ik de container straks neerzetten?
Op dezelfde plek als waar u voorheen ook het oud papier aanbood. De  containers moeten naast elkaar worden geplaatst.

Blijft de inzameldag ongewijzigd?
Deze kan veranderen. Hierover bent u schriftelijk geïnformeerd door Twente Milieu. Ook kunt u de digitale afvalkalender raadplegen of de Twente Milieu App downloaden.
LET OP, indien u uw container normaliter in een andere straat aanbiedt dan uw woonadres krijgt u hiervan geen bericht.

Waarom zamelen jullie niet in, in de vakantieperiode / augustus?
Ook alle verenigingen en scholen hebben vakantie. Daarom wordt er, net als voorgaande jaren niet in de vakantieperiode ingezameld. U kunt uw oud papier wel kwijt op de afvalbrengpunten of milieu-eilanden.
Na de schoolvakanties start de huis aan huis inzameling van oud papier weer.

Gaat de opbrengst naar de verenigingen en scholen?  
Ja door het aanbieden van het papier blijft u hen net als voorheen ondersteunen.

Waarom worden twee containers op dezelfde dag geleegd?
In bepaalde wijken wordt inderdaad uw grijze of groene container samen met uw papiercontainer geleegd. Twente Milieu zoekt hiervoor een goede oplossing. Hierover wordt u persoonlijk aangeschreven.

Kan ik oud papier nog los aanbieden?
Er wordt geen los gestort papier meer meegenomen. Natuurlijk kunt u wel het papier op een andere manier kwijt. U zou bijvoorbeeld samen met de buren een papiercontainer kunnen nemen of het papier zelf naar het Afvalbrengpunt of naar de vereniging/school kunnen brengen.

Kan ik nog een extra papiercontainer krijgen?
Per huishouden kan slechts één gratis container worden geleverd van 240 liter. Indien u meer papier heeft kunt u dit brengen naar het afvalbrengpunt of naar de vereniging/school.

Nieuwbouw en nieuwe bewoners
Woont u in een nieuwbouwwoning en heeft u nog geen afvalcontainers gekregen? In dat geval kunt u bij uw vezoek om levering bij Twente Milieu, gelijk een papiercontainer aanvragen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u meer informatie, laat het ons weten via het contactformulier.

Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaring met onze digitale dienstverlening. Geef ons uw mening.