Sportbedrijf Enschede van start onder naam Sportaal

01 september 2016

Sportaal, het nieuwe sportbedrijf van Enschede, is op 1 september 2016 gestart.

Sportaal komt voort uit de Enschedese Zwembaden en de afdelingen binnensport, buitensport en sportstimulering van de gemeente Enschede. Op 1 september gaf sportwethouder Jurgen van Houdt het startsein op het Diekmanterrein, bij Aquadrome.

Sportaal stimuleert mensen om (samen) te sporten en te zwemmen. Dat doet ze door sportactiviteiten te organiseren, voor veilige en schone sportaccommodaties te zorgen en sporten voor iedereen bereikbaar te maken. Jong en oud kunnen bij Sportaal terecht. Ook voor het huren en het onderhoud van accommodaties zijn inwoners van Enschede bij Sportaal aan het juiste adres.

De afgelopen maanden zijn de nodige voorbereidingen getroffen om vanaf 1 september van start te gaan. Zo heeft Sportaal één bezoeklocatie gekregen, bij Aquadrome aan de J.J. van Deinselaan 2. Ook is er een website ontwikkeld, waarop eenvoudig alle sportverenigingen, sportactiviteiten en te huren accommodaties te vinden zijn. De website www.sportaal.nl gaat op 1 september live.

“Hechte band met gemeente”

“Sportaal voert onder andere het sportbeleid van de gemeente Enschede uit. Hierdoor blijft de band tussen de gemeente en het sportbedrijf hecht en kan tegelijkertijd de uitvoering dichter bij de sport worden opgepakt”, licht wethouder Van Houdt toe. ”Sportaal spreekt de taal van de sport en zorgt voor een portaalfunctie voor sportend Enschede.”