Tweede ronde verkoop snippergroen Park Stokhorst

06 februari 2017

Informatiebijeekomst voor bewoners over aankoop stroken openbare grond

In Park Stokhorst en in Stroinkslanden zijn projecten waarbij bewoners stukjes ‘snippergroen’ kunnen kopen van de gemeente. Voor inwoners van Park Stokhorst (tussen Brakerhorst, Floraparkstraat, Noord Esmarkerrondweg en Sleutelbloemweg) is er donderdag 16 februari een informatiebijeenkomst hierover.
 
Snippergroen zijn stroken openbare grond die grenzen aan de tuin, het huis of grond van bewoners. In veel gevallen kunnen bewoners de aangrenzende groenstrook toevoegen aan hun perceel, door de grond te kopen. Aankoop van gemeentegrond is niet in alle gevallen mogelijk: elke situatie wordt afzonderlijk beoordeeld.

De verkoop van snippergroen heeft voordelen voor zowel bewoners als gemeente. Bewoners kunnen de waarde van hun woning en hun woongenot vergroten door aankoop van snippergroen. De gemeente heeft na verkoop minder onderhoudskosten en de openbare ruimte is beter gestructureerd. Vorig jaar is de eerste ronde geweest op Park Stokhorst en de ervaringen zijn positief.

Bewonersavond

Donderdag 16 februari 2017 wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd over deze tweede ronde van het project snippergroen. Deze begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in Servicecentrum Oost aan de Gronausestraat 300. U bent van harte welkom.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project en een overzicht van het gebied waar binnenkort wordt gestart, kunt u terecht op de website www.enschede.nl/snippergroen.