Velve-Lindenhof: wijkschouw zorgt voor betere wijk

Vier keer per jaar loopt een groep inwoners door Velve-Lindenhof om met eigen ogen te zien hoe het zit met veiligheid, vandalisme en kwaliteit van onderhoud.

De commissie Wijkschouw houdt ook een oogje in het zeil als het gaat om de medemens. Regelmatig kijken naar de omgeving, komt de woonkwaliteit ten goede. “Dat is belangrijk. Nu er veel mooie nieuwe huizen in Velve-Lindenhof staan, moet het ook mooi blijven. Dat bevordert het woonplezier, het voorkomt verloedering van de omgeving en - in bepaalde situaties – voorkomt het criminaliteit”, aldus Jacob Westra, voorzitter van de commissie Wijkschouw.

Tijdens de wijkschouw wordt gekeken of de bestrating in orde is, er geen kuilen zijn en of iemand met een rolstoel goed kan passeren. Zwerfvuil is niet wenselijk en als het ergens teveel wordt, wordt Stadsdeelbeheer ingeschakeld. Soms is een buurman lang niet meer op straat gezien. Hoe zou het met hem gaan? Kan hij zich redden of is hij slecht ter been? De commissie schakelt dan het Wijkteam in om actie te ondernemen.

Aan de laatste wijkschouw nam de gemeente ook deel. Na afloop werd nog nagepraat. “We vinden het belangrijk dat gemeente en wijkbewoners elkaar informeren en elkaar aanvullen,” aldus de voorzitter. “Samen zijn we sterk”.

[Foto: Tijdens een wijkschouw wordt de omgeving goed onder de loep genomen]