Woensdag 16 december feestelijke opening Koningsplein

180 meter lange rolpad parkeergarage voor het eerst toegankelijk

Woensdag 16 december om 18.15 uur  wordt in aanwezigheid van de Belgische ambassadeur Chris Hoornaert het Koningsplein feestelijk geopend door wethouder Eelco Eerenberg. Hierna volgt een spetterend crossover muziekarrangement door Queen P, Vice Versa en Symfonia Jong Twente. Het openingsfeest duurt tot 20.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Koningsplein, nieuw plein in hartje Enschede

Het Koningsplein is een nieuw plein in het centrum van Enschede. Aan het plein en aangrenzende straten is ruim 2 jaar gewerkt.  Deze grootste aanpassing van de openbare ruimte was noodzakelijk om de aansluiting van het nieuwe ziekenhuis met het centrum mogelijk te maken. Een verbinding die nog extra geaccentueerd wordt door ‘Whispers’, de bijzondere kunstwerken van Arne Quinze op het plein.  Het Koningsplein wordt een van de drukste punten van Enschede met dagelijks ruim 20.000 passanten.  Door deze mix en 30 kilometerzone wordt het een verblijfsgebied, waar  voetgangers, fietsers, auto’s en bussen een plek vinden.  Ondanks deze vervoerstromen wil het plein, door de inrichting met veel groen en bankjes, een rustpunt creëren in de stadse hectiek voor de binnenstadbezoekers én voor bezoekers aan het MST.
De beplanting wordt in het voorjaar 2016 aangebracht.

13 december kunstwerk Koningsplein bij “Kunstuur”

Op 13 december 2015 om 17.30 uur wordt er in het programma “Kunstuur” van de AVRO/Tros  aandacht besteed aan de kunstwerken op het Koningsplein. De afgelopen periode zijn er opnames gemaakt onder andere het atelier van de kunstenaar Arne Quinze en tijdens het plaatsen van het kunstwerk op het Koningsplein.

Verbindingstunnel in garage vanaf 18.45 vrij toegankelijk

De afgelopen jaren is ook gewerkt aan de ondergrondse verbinding van de H.J. van Heekparkeergarage naar het (nieuwe) MST. De verbinding brengt bezoekers vanuit de H.J. van Heek parkeergarage rechtstreeks naar de ingang van het MST. Hart van de verbinding is de glazen verbindingstunnel met een rolpad van 180 meter. Dit is buiten Schiphol het langste rolpad van Nerdeland. Een (licht)kunstwerk van Claudia Wissmann begeleidt bezoekers op het rolpad. Het rolpad is op woensdag 16 december voor iedereen toegankelijk.

Programma Opening Koningsplein

17.30 uur    Start pleinfeest met muziek van Vice Versa
18.15 uur    Officiële opening Koningsplein en muzikale openingshandeling
18.45 uur    (vervolg) pleinfeest
20.00 uur    Einde pleinfeest
Foodkraamjes van de omliggende horecaondernemers zorgen (tegen betaling) voor een hapje en drankje.
Vanaf 18.45 uur openstelling van het rolpad in de H.J. van Heek parkeergarage

Beltstraat afgesloten

De Beltstraat is op woensdag 16 december van 7.00 - 23.00 uur niet via de Boulevard bereikbaar, maar wel via de Burgemeester  Edo Bergsmalaan. Het stuk Beltstraat vanaf de achteringang van Makelaardij Post tot de Boulevard wordt tijdelijk afgesloten.