Zorgtechnologie voor langer thuis wonen

07 februari 2017

Op 27 januari tijdens de Nationale eHealth Week opende de Twentse Zorg Academie (TZA) voor het eerst haar deuren voor inwoners, mantelzorgers en professionals. Het afgelopen jaar zijn veelvuldig groepen professionals ontvangen voor algemene voorlichting of in themamiddagen.

Ongeveer 100 bezoekers zagen de nieuwste toepassingen bij de TZA. Vooral deĀ  elektronische deurslot, de gaskookbeveiliger, het sta-op bed en de mobiele ECG vielen in de smaak. Bezoekers konden via een vragenlijst ook suggesties doen voor nog aan te schaffen toepassingen.

Nieuw is de aandacht voor mantelzorgers. In een discussie met mantelzorgers, zorgverzekeraar, zorginstellingen en wijkteammedewerkers bleek behoefte aan een digitaal deurslot en toepassingen voor dwaaldetectie. Mantelzorgers kwamen met concrete vragen en suggesties zoals de noodzaak voor een klussendienst en de mogelijkheid tot huur of ruilen van technologische toepassingen.

Een impressie van de dag, uitkomsten van de vragenlijst en discussie met mantelzorgers komen op de website van de TZA (www.twentsezorgacademie.nl) en op de website van de mantelzorg community Enschede (https://www.pggmenco.nl/jouw-communities/mantelzorg-enschede/).

Was u niet in de gelegenheid om naar de open dag te komen van de TZA en wilt u toch graag een keer komen kijken? Neem dan contact op met Eric Wolkotte (projectleider) via email: info@twentsezorgacademie.nl.