Internationale betrekkingen

De gemeente zet internationale netwerken in om ondernemers en het onderwijs te helpen wereldwijd partners te vinden. In de zustersteden van Enschede: Münster in Duitsland en Palo Alto in Silicon Valley (Verenigde Staten). En binnen de Euregio en het netwerk van Eurocities. Ook wil Enschede toegankelijk zijn voor internationale bezoekers, studenten en bedrijven.

Meer informatie

Voor de Twentse economie is internationaal ondernemen erg belangrijk, zeker ook voor de werkgelegenheid. Ook ons onderwijs wordt steeds internationaler. Ongeveer 4.500 studenten uit 80 landen studeren in onze stad. We hebben 2 speerpunten:

  • Enschede into the world: met onze internationale contacten helpen we ondernemers en het onderwijs bij hun aanpak in het buitenland. Ook werken we samen met andere steden in de wereld, om oplossingen te bedenken voor maatschappelijke en stedelijke problemen.
  • The world into Enschede: met onze dienstverlening en voorzieningen werken we aan een internationale uitstraling. Alleen op die manier kan de internationale gemeenschap zich thuis voelen en een bijdrage leveren aan onze stad.

Zie ook: