Werkzaamheden fase 2

In oktober 2020 zijn de werkzaamheden aan de tweede fase van het project De Kop gestart. In deze fase werken we aan de Haaksbergerstraat vanaf de personeelsinrit van het MST tot en met de rotonde met de Zuiderval. Ook gaan we aan de slag met de Zuiderspoorstraat en de Haaksbergerstraat vanaf de rotonde met de Zuiderval tot en met de kruising Broekheurnerweg. Dit gebeurt in verschillende delen.

Fasering en planning

Fase 1: Haaksbergerstraat vanaf de personeelsinrit MST tot en met de rotonde Zuiderval. Start oktober 2020 - gereed eind maart 2021.
Fase 2: Busbaan Haaksbergerstraat vanaf de Koningstraat tot en met inrit Zuiderval. Start april 2021 - gereed half juni 2021. Verkeer gaat over de nieuwe fase 1. 
Fase 3: Haaksbergerstraat vanaf de rotonde Zuiderval tot en met kruising Broekheurnerweg. Start mei 2021 - gereed juli 2021. Weg volledig afgesloten.
Fase 4: Zuiderspoorstraat vanaf inrit Zuiderval / Delistraat tot Getfertplein. Start maart 2021 - gereed mei 2021. Weg volledig afgesloten.
Fase 5: Parkeerterrein Aldi en Fysiofit. Start gedeeltelijk met fase 3 - gereed augustus 2021. 
De fasering en planning van project De Kop fase 2 in kaart gebracht. In de tekst is deze kaart uitgelegd.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat. 

Informatievideo werkzaamheden fase 2

Vanwege de coronamaatregelen is het organiseren van een inloopbijeenkomst nog niet toegestaan. Daarom hebben wij in juni 2020 iedereen geïnformeerd met onderstaande video. Bekijk de video om een beeld te krijgen van de werkzaamheden, het ontwerp, de planning, fasering en bereikbaarheid in de tweede fase.   

Heeft u vragen? Mail dan naar dekop@enschede.nl. Het ontwerp van de tweede fase, zoals deze in de video is getoond, kunt u hieronder ook als document openen. 

Bekijk hier het ontwerp van fase 2