Oldenzaalsestraat: een groene, droge en mooie binnenstad

In de Oldenzaalsestraat, tussen de spoorlijn en de Boulevard 1945 is een innovatief waterbergingsriool en een groenstrook met wadi’s aangelegd om water beter af te voeren. Dit waterbergingssysteem pakt de wateroverlast veroorzaakt door hevige regenbuien aan. Door de nieuwe inrichting is de straat niet alleen beter bestand tegen het klimaat, maar ook aantrekkelijker. 

Om dit te voorkomen...

De aanleg van de waterberging was noodzakelijk. Bekijk een animatie (kaartmateriaal) van de vroegere situatie met extreme neerslag in de Oldenzaalsestraat. Of bekijk de situatie nu de aanleg van de onder- en bovengrondse waterberging gereed is.

Timelapse project Oldenzaalsestraat

Ruim een jaar lang werkten we aan de aanleg van een gigantische waterberging en een volledig nieuwe inrichting van de Oldenzaalsestraat. Dat hebben we versneld vastgelegd op een timelapse. Bekijk het hele project in maar een paar minuten tijd! Van het verleggen en vernieuwen van kabels en leidingen, de aanleg van nieuwe riolering, de aankomst van een mega put, het plaatsen van de waterbergingsbuizen, het maken van wadi’s met keerwanden tot het nieuwe asfalt wat op de weg wordt aangebracht. Alles is op beeld vastgelegd. Het was een project met een grote impact voor de omgeving en voor de bereikbaarheid. We zijn dan ook trots op de betrokkenheid van Enschede en trots op dit resultaat! 

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan eens: